16 Ekim 2007 Salı

Pirasali Gul boregi

Yine ustamizdan guzel bir borek tarifi.Ellerine saglik Haticecim...
Malzemeler :
Bir pk. ucgen yufka
Bir su brd dogranmis pirasa
Bir adet tatli veya normal kuru sogan
Bir cay brd. maydanoz
Bir miktar sotelemek icin siviyag
Bir miktar tuz , karabiber , kirmizi biber
Istege gore 100 gr. kadar kiyma
Bir dis sarimsak
Sos:
Yufkalarimizin arasina ve ustleri icin ;
Bir su brd. yogurt
Iki yumurta
Bir cay brd siviyag
Tarif:
Tavaya yagimizi koyuyoruz , sonra dogranmis pirasa , maydonoz , sogan , sarimsak ve baharati koyup soteliyoruz (kiyma koyulacaksa once sogan ve kiyma pisirilir sonrasinda diger malzemeler eklenir).Ic malzemesi ilininca sos malzemelerini cirpiyor ve ikiserli ucgen yufkalarin arasina suruyoruz iki yufkayi arasina sos surdukten sonra ustuste koyup sonra ic malzemesini koyuyor istege gore sekil veriyoruz hatice gul sekli vermis yani rulo yapip kendi cevresinde yuvarliyoruz .Yaglanmis tepsiye dizip ustune yine sosdan surup sicak firinda pisiriyoruz ve nar gibi kizarinca firindan cikarip ustune nemli bez ortuyoruz ..Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: