Malzemeler:
2.5 su brd. kadar tavuk suyu
2 su brd. pirinc(bir saat tuzlu sicak suda bekletilmis)
Bir miktar siviyag
Bir tatli kasigi tereyagi
Didilmis bir kucuk hosaf kasesi kadar tavuk(haslanmis)
Bir cay kasigi istege gore karabiber ..
Bir tatli kasigi tuz.
Tarif:
Pirinci suzup pilav tenceremizde siviyaginda kavuruyoruz sonra ister didilmis tavuklari biraz siviyagi tereyagi ve tuz karabiberle ayri bir tavada hafif kavurup pilavida ayri pisirip pilav ustu servis yapabilirsiniz ben bu sefer didilmis tavuklarida pirince kattim sonra suyunu tereyagini koydum ve tuzunuda atip kaynamaya basliyinca kapagini kapattim , altini kisip demlenmeye biraktim .Pilav hazir olunca uzeine hafif karabiber dokerek servis ettim.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder