10 Ekim 2008 Cuma

Banyolu Borek


Malzemeler:
Uc buyuk patlican(firinda kozlenicek)
Iki adet kuru sogan
Uc adet sarimsak
Bir tatli kasigi tereyagi
kimyon, tuz,karabiber..
Ucgen yufka
Bir soda
Bir yumurta sarisi(uzeri icin)
Harci:
Yogurt, uc yumurta, bir miktar tuz, siviyag
Tarif:
Patlicanlar yikanip bicakla birkac kesik atilip yuksek isida iyice kozlenir ve firindan alinip soguk su icine atilir(kabugun kolay ayrilmasi icin) sonra tavaya biraz siviyag , soganlar yemeklik dogranir , sarimsaklar dogranip eklenir ve kozledigimiz patlicanlari kabuklarindan ayirip tahta uzerinde bicak darbeleri ile ezip tavaya eklenir.Yufka alinir uzerine yogurtlu harcdan surulur , uste bir yufka daha konur genis kismina ic malzeme konur ve kenarlardan kapatip rulo yapilir, ve Rulo borekler sodaya sokulup cikarilir.Buzdolabinda ustu kapali bi sekilde 1 saat bekletilipnyagli tepsiye dizilir uzerlerine yumurta sarisi surulur.Sicak firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirilir.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: