Malzemeler:
1 litre sut
Bir yemek kasigi limon suyu veya bir yemek kasigi sirke
beyaz temiz bir mutfak tulbenti
Tarif:
Tenceremizde sutu kaynamaya birakiyoruz,tam kaynama noktasina geldiginde limon suyu veya sirkeyi bir anda sute atiyoruz..hemen topaklanmaya basladigini goruceksiniz..altini kapatip bu sekilde ilinmaya birakiyoruz..temiz tulbentimizi bi tencere uzerine yayiyor icine yesil suyu cikmis sutu bosaltiyoruz ,tulbentimizde kalan lor kismi iyice suyunu suzdurup beze siki siki sariyoruz..bu sekilde dolaba kaldirip bir gun bekletiyoruz..Afiyet olsun.
6 yorum:
merhaba camay, çerkes misin merak ettim. Çerkes blogger ararken google karşıma seni çıkardı :) bu arada ebruli kekini kesinlikle deneyeceğim. Selamlar.
Merhaba elbruze,evt esim cerkez benimde anneannem tarafindan ,ziyaretine cok sevindim,umarim tarifleri begenmissidir:)
merhaba camay, tarifleri tabiki beğendim :)benim hem annem hem babam çerkes ama çok fazla çerkes yemeği bilmiyorum, umarım senden yeni yemekler öğrenebileceğim. sevgilerimle.
guzel bir fikir taptaze
kahvaltida balla yemesi ne guzel olur:))
ellerine saglik canim.
sevgiler.
Oyle gercektende Ozgu,serbetli tatlilarimada koydum(sekerpare,revani ayri bir lezzet verdi:),sevgiyle..
Oyle gercektende Ozgul,serbetli tatlilarimada koydum(sekerpare,revani.. ayri bir lezzet verdi:),sevgiyle..
Yorum Gönder