Fırından çıkardığımız tatlıyı sadece bir iki dk bekledikten sonra hemen şerbetle buluşturun..
Şerbet ise sıcağa yakın ılık olmalı..
Kalburabastinin ustasi annemdi,anneden kizina gecen bir seruven bu,nur icinde yatsin elinden her yemek cok lezzetli olurduya kalburabastisi bi harika olurdu ,ee senelerin tecrubesi ellerinden hangi yemek olsa enfes olur,haklarida odenmez ,annelerinizin kiymetini bilin..
Malzemeler:
2 yemek kasigi yogurt
4 yemek kasigi irmik
bir cimdik tuz
200 gr. oda isisinda tereyagi
Bir yumurta
uc yemek kasigi sizma saf zeytinyagi(taris olabilir)
Iki silme cay kasigi karbonat
Bir yemek kasigi sirke
3 su brd kadar un
Serbet:
3.5 su
3.5 seker
Bir çay kasigi limon suyu
ic malzemesi: dovulmus ceviz
Tarif:
Kulak memesi kivaminda yogrulacak hamuru 15 dk. bir poset icinde dinlendirin .Kalbur,rende veya benim kullandigim gibi bir tel kevgire cevizden buyuk parcalar koparip kevgir uzerinde yassilastirin.Icine cevizi koyup iki taraftanortada birlestirin ve birlesme kismini alta gelicek sekilde yaglanmis tepsiye dizin.Onceden isitilmis firinda rengi iyice donunceye kadar pisirin.Serbeti sıcağa yakın ılık tatlı firindan ciktiktan bir iki dk sonra birleştirin..
10 yorum:
Anneniz nur içinde yatsın nefis bir tatlı sizinde ellerinize sağlık. Baş sağlığı dilekleriniz için çok teşekkürler sizler sağolun sevgilerimle
ne güzel işte böyle anmak, tatlı tatlı, bir gülümseme ile, nur içinde yatsın anneniz...
Saol canım güzel duan için..
ben bu tatlıya bayılırım ac tok 3 tane yiyorm :))
Yıllardır bakarım ederim işte tam aradığım tarif, çok teşekkürler, sevgiler.
Sevgili hobibox ,modda twin güzel yorumlarınıza teşekkürler tatlı sohbetlerin vzgeçilmez tatlılarından..
camay bu kadar guzel gozukur mu hic bir kalburabasti esim cok sever deniycem bak sozz.
tatlıyı denedim un miktarı az geldi bir de şerbeti çekmedi neden acaba tadı güzel kıyır kıyır ama şerbet duruyor
Bu tarife göre kaç tane çıkıyor
Yorum Gönder