18 Mayıs 2010 Salı

Susamli Gevrek Pogaca


Memnun kalicaksiniz..


Malzemeler:


250 tereyagi


1 cay brd. siviyag


3 yemek kasigi kati yogurt


1 yumurta +1 yumurta aki


1 yemek kasigi sirke


2 yemek kasigi sut


1 tatli kasigi tuz


1\2 tatli kasigi seker


1 pk. kabartma tozu


Ic malzemesi:


kup kup dogranmis kasar peyniri


ustune susam


Tarif:


Hamur malzemeleri ile kulak memesi kivaminda bir hamur elde ediyoruz. 20dk. dinlendiriyoruz.Hamurdan cevizden buyuk parcalar koparip yuvarlak yapip yassilastiriyoruz,ic malzemesini koyup pogaca sekli veriyoruz yaglamis tepsiye dizip uslerine yumurta sarisi surup susam serpiyoruz..Onceden isityilmis firinda pisiriyoruz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: