31 Mayıs 2009 Pazar

Tavada Su boregi





Malzemeler:
Iki en buyuk boy kapakli teflon tencere icin;
6 yumurta
6-7 su brd. un
2-3 su brd ilik su
Ben koser tuz kullandim normalde olur iki yemek kasigi tuz
Buyuk bir tencere , kevgir ,birde muslugun altina genisce bir kap..icine soguk su doldurup yufkalarimiz pistikten sonra icine atacagız.
Bir kahve fincani tereyagi , bir kahve fincani siviyagi miktarlari boyle ayri bi tabakta karistirin..
yufkalari acmak icin un ve oklava ..
Tarif:
Yumurtalari hamur yogurma kabiniza kirin , ilik su ve tuzu karistirip yumurtalara ilave edin ve biraz elinizle cirpin,unu eleyerek sivi karisima 3. bardak sonrasi yavas yavas olmak uzre ozenle birbirine yedirin ve 5-10 dk yogurun.Ustunu kapayip 5-10 dk. dinlendirin.Buyukce bi tencerede su kaynatin kaynayan suya biraz siviyagi ve tuz katin.Bi yandan boregi yapacaginiz tavanizin tabanina yumusak tereyagi surun .Hamurdan ben 16 adet esit miktarda bezeler cikardim .Sonra her bir bezeyi incecik yufkalar haline getirdim .Genis bi alana sofra bezi veya bi carsaf serin ,ustune actiginiz yufkalari ozenle siralayin ,nemini birakincaya kadar orda bekletin ..Sonra tek tek kayanayan suya koyup pisirin.Yufkayi tencereden tel suzgec yardimi ile alin ve soguk su dolu kaba koyun , iyice suyunu suzdukden sonra tavamiza alalim,bi buyuk tava icin 8 yufka yeterli.daha azda gıdebılır..En allataki yufkayida isterseniz haslamayabilirsiniz.Diger uc yufkada ayni islemden gecicek ve her yufka arasina tereyagi ve siviyagi karisimindan surulecek. Arasina beyaz peynir ve maydanoz..Diger yufkalarida yerlestirdikden sonra tavanın kapagini kapatip kisik ateste yavas yavas pisiriyoruz.Alt kismi kizarinca ters cevirip tekrar kisik ateste dinlene dinlene pismesini sagliyoruz.







28 Mayıs 2009 Perşembe

Cindy's Cake..



Cindy icin yaptigim gift box (hediye kutusu) ..

3 Mayıs 2009 Pazar

SpongeBob(SungerBob ) Dogumgunu Pastasi..




Gunler okadar yogun geciyorki soyle firsatini bulup birturlu tariflerimi yayinlayamadim, bicok yeni tarif denedim hepsini sizlerle paylasmak icin sabirsizlaniyorum:)
Oncelikle ilk gozagrim canim oglum efe buragim birkac gun once 9 yasina; ayni gun dogan Yusuf ve bir gun sonrasi dogmus olan alperen bebek ile girdi, bu uc yakisikli dillere destan bir dogumgunu kutlamasi yaparlar:))Bu sicak ve samimi gunde hem biz hem cocuklar arkadaslarimizla birlikte cok guzel zaman gecirdik tekrar Nice Nice hayirli saglikli sihhatli guzel yillara ins. hepbirlikte diyorum Yusufa,Efe buraga , ve Alperencige.Ayrica hem vefali hem hamarat anneleri canim arkadaslarim Sidika ve Canan'ada guzel paylasimlari icin cok tesekkur etmek istiyorum...Annesine gunler oncesinden dogum gunu pastasini futbol topu veya sungerbob istedigini belirten efe buragi annecigide kirmadi ve en guzel sekliyle pastayi yapma gayreti icine girdi , seker hamurdan spongebob pasta yapmaya karar verdim ,tum gece ve ertesi gun dogumgunu saatine kadar suren uzun ve yorucu bir calisma sonucu ortaya bu manzara cikti bu ikinci sekerhamurlu calismam idi. Oglum okuldan donunceye kadar son rutuslarida yapip onu bekledim ve geldiginde yuzundeki ifade, sevincle anneee yapabildinmiii demesi tum yorgunlugu aldi goturdu..Onlarin yuzundeki o icten gulumseme herseye bedel..Allah hepimizin cocuklarini korusun ,bizlere bagislasin..(amin)