Memnun Kalacaksiniz..
Malzemeler:
10 adet kucuk domates
3 adet kemer patlican
2 adet domates rendesi
karabiber,tuz,kimyon,isot veya pulbiber
bir yemek kasigi tereyagi
bir cay brd. sicak su
incecik kare sekilde kesilmis kasar dilimleri 10 adet
Patlicanlari kizartmak icin 2 brd siviyag
Tarif:
Patlicanlari tuzlu ilik suda 20 dk. bekletin , havlu pecete ile kurulayin,kucuk kupler halinde dograyin ,siviyagini teflon tencerede kizdirin ve patlicanlari kizartin.Domateslerin itina ile iclerini oyun ,kizaran patlicanlari kevgirle tencereden havlu kagit uzerine alin,ayri bir tencerede tereyagini eritin ,domates rendesini icine koyun ve kavurun ,patlicanlari ve baharatlarida ekleyip harmanlayin..Ic malzemeyi cay kasigi yardimi ile domateslerin icine doldurun,borcama yerlestirin ve borcamin dip kismina bir cay brd. sicak su dokun.Onceden isitilmis firinda ilk on dk. pisirin ,sonra borcami cikarip ustune kasar peynirlerini koyup 15dk. daha pisirin.Maydanoz ile susleyin..Afiyet olsun..
5 yorum:
abla ellerine sağlık değişik bir tarif olmuş patlıcan seven biri olarak deneyeceğim...
Cok cici oluyorlar eminecim mutlaka dene lezzetide cok hos,izgara menulerinin veya firin yemekleri yanina ,masada ortaya meze orduv olarakda yapilabilir..
ellerinize sağlık çok harika görünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim.
mrhabalar tarfileriniz sunumlarınız harika izlenmektesiniz:)
Yorum Gönder