19 Mayıs 2010 Çarşamba

Fellah Kofte


Malzemeler:
½ kg. ince bulgur
Iki yemek kasigi biber salca
Bir yumurta
Iki yemek kasigi un
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
Bulguru islatmak icin kaynar su
Bir yemek kasigi tereyagi
Kofteleri haslamak icin 6-7 brd. Kaynar su ,icine bir miktar tuz atilmali..
Tarif:
Bulgur ayni kisir yapar gibi sicak sui le islatilir ,5-10 dk.ustu kapali dinlendirilir.Uzerine bir yemek kasigi biber salca yumurtave baharatlar konularak yogrulmaya baslanir unda ara ara eklenerek macun gibi bir kivam almasi saglanir.Sonra kofteden cevizden kucuk parcalar koparip yuvarlayip uzerine bastiriyoruz ,olusan cukur sosumuzu daha iyi kavramasi icin.Kaynayan suya kofteler atilir ve pisirilir.Suzge yardimi ile baska bir kaba alinip ustune tereyagi ,biraz siviyagi ,biber salca ,pulbiber,bir kahve fincani kadar varsa et suyu yoksa normal su katarak sos hazirlanir ve koftelerin uzerine dokulur.Istege gore ince kiyilmis maydanoz ile suslenir.Yanina ayran yapilabilinir.Afiyet olsun
..

2 yorum:

GÜLSÜM dedi ki...

bende yemek istiyorum bir yapamadım şu yemeği...
ellerine sağlık

camay dedi ki...

ehe canim eminim sende cok guzel yaparsin,ziyaretine tesekkurler..