21 Nisan 2008 Pazartesi

Metaze veya Haluj



Kayinvalidemin vede gorumcemin ellerinden afiyetle yedigim bu cerkez yemegini bende cok severek yapiyorum , esim ve cocuklar bayiliyorlar , umarim sizlerde dener vede begenirsiniz..

Malzemeler:

500 gr. un

1 yumurta

Bir miktar ilik su

Ic Malzemesi:

4 patates haslanmis pure olmus

Bir miktar karabiber, tuz, kirmizi biber
Bir miktar tereyagi

Ust sosu:

Biraz tereyagi biraz siviyagi , icine kirmizi toz biber

Bir kase icinde yogurt sulandirilir (Kayinvalidemin evinde bu sekilde gordugum ve yedigim icin bende hep bu sekli ile servis yapiyorum)

Tarif:

Hamur malzemeleri ile yumusak olmayan bir hamur elde ediyoruz .Hamurumuz bes, on dk. dinlendiriyoruz.Oncesinden hazirladigimiz patatesleri bir miktar tereyagi , ve baharatlar ile bir guzel karistiriyoruz.Sonra tipki manti acar gibi hamuru bezelere ayirip yuvarlak yufkalar aciyoruz.Sonrada yufkalari mantidan daha buyuk kareler halinde kesiyoruz , icine patatesi (ben patatesleri bastan ince inc dogranmis sogan ve bir dis sarimsak kavurup sonrasindada cok az domates salcasi baharatlar ve patates puresi ile bir kere daha kavurdum ) koyup ucgen seklinde kapatiyoruz.Haslanmis ve icine bir miktar tuz ve siviyagi katilmis suyun icine atip pisiriyoruz.Ustune sosu dokup , yaninda sulandirilmis ve iyice cirpilmis yogurdu ile sofraya koyuyoruz.Afiyet olsun...

15 Nisan 2008 Salı

Anne Boregi..

Bu tarifide marifetli arkadasim haticenin sitesinden denedim .Biz cok begendik , hamurun acilabildigi kadar ince acilmasi gerekiyor , gerek tezgahta gerek elde vede ben guzelce kizarmis halini sevdim cunki citir tadi cok hosuma gitti.Tesekkurler, annecigininde seninde ellerinize saglik..http://lezzetdiyari.blogspot.com/

Nohutlu&Kofteli Corba


Bu tarifi portakal agacindan denedim. Lezzetli guzel bi tarif ..http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/01/kfteli_nohutlu_.html

11 Nisan 2008 Cuma

Tuzlu Susamli Simit


Buda agizda dagilan enfes bir tat.Garantili tariflerden ..
Malzemeler:
Yarim cay bardagi siviyag
1 pk. (2 stik) margarin veya tereyagi
2 yk. sirke (elma)
4 yk soguk su
Bir tatli kasigi seker
1 cay kasigi dolusu tuz
1 yumurta ( sarisi icine , aki disina)
aldigi kadar un, kabartma tozu
Bir silme cay kasigi mahlep
Uzeri icin susam
Tarif:
un ve kabartma tozu haric tum malzeme konulur ve sonra un ve kabartma tozuda eklenerek kivamli birhamur kurabiye hamuru kivaminda olucak , cig kofte yogurur gibi ova ova yogurun ve bu hamurdan ceviz buyuklugunde yuvarlaklar koparip iki elinizle yuvarlayin ve serce parmakla tam ortasina bastirarak delin ve once yumurta akina sonra susama bandirip yaglanmis tepsiye dizin .Sicak firinda ustleri hafif pembelesinceye kadar pisirin. Afiyet olsun...

Zeytin Ezmeli Acma





Bu acmalar bir harika... Denediginiz takdirde sizlrinde cok memnun kalacagini dusundugum bu guzel tarifi sevgili arkadasim Mevlude den aldim , cok tesekkurler mevludecim ..
Malzemeler:

500 gr. un

2 yk. kuru maya

2 yk. seker

1 tk.tua

yarim cay brd. siviyag

azar azar ilik su

bir miktar susam

Bir miktar tereyagi oda sicakliginda yumusamis

Bir miktar zeytin ezmesi

Iki yumurta sarisi uzerine

Tarif :

Oncelikle bir miktar ilik suda maya ve seker eritilir ve un , tuz , yag eklenerek bir guzel yogrulur , sonra 5 dk. dinlenmis hamuru bicak yardimi ile parcalara ayirip her bezeyi iki elimizle aciyoruz , acma islemi oklava yardimi ilede olabilir ben tezgaha birazda kepekli un serptim ve bezeleri teker teker unla acabildigim kadar actim sonra od sicakliginda yumusamis tereyagini surdum ve biraz daha incelttim tipki carsaf boregi yapar gibi hamuru acabildiginiz kadar cekistirin elinizle sonra zeytin ezmesinide surup rulo yapin ve iki taraftan ters yone kivirin ve acma modeli verin.Sonra yaglanmis tepside bir saat bekletin sonra ustune sondurmeden yumurta sarisi ve susam corek otu istge gor dokun .sicak firinda pisirin .Afiyet olsun...