21 Nisan 2008 Pazartesi

Metaze veya Haluj



Kayinvalidemin vede gorumcemin ellerinden afiyetle yedigim bu cerkez yemegini bende cok severek yapiyorum , esim ve cocuklar bayiliyorlar , umarim sizlerde dener vede begenirsiniz..

Malzemeler:

500 gr. un

1 yumurta

Bir miktar ilik su

Ic Malzemesi:

4 patates haslanmis pure olmus

Bir miktar karabiber, tuz, kirmizi biber
Bir miktar tereyagi

Ust sosu:

Biraz tereyagi biraz siviyagi , icine kirmizi toz biber

Bir kase icinde yogurt sulandirilir (Kayinvalidemin evinde bu sekilde gordugum ve yedigim icin bende hep bu sekli ile servis yapiyorum)

Tarif:

Hamur malzemeleri ile yumusak olmayan bir hamur elde ediyoruz .Hamurumuz bes, on dk. dinlendiriyoruz.Oncesinden hazirladigimiz patatesleri bir miktar tereyagi , ve baharatlar ile bir guzel karistiriyoruz.Sonra tipki manti acar gibi hamuru bezelere ayirip yuvarlak yufkalar aciyoruz.Sonrada yufkalari mantidan daha buyuk kareler halinde kesiyoruz , icine patatesi (ben patatesleri bastan ince inc dogranmis sogan ve bir dis sarimsak kavurup sonrasindada cok az domates salcasi baharatlar ve patates puresi ile bir kere daha kavurdum ) koyup ucgen seklinde kapatiyoruz.Haslanmis ve icine bir miktar tuz ve siviyagi katilmis suyun icine atip pisiriyoruz.Ustune sosu dokup , yaninda sulandirilmis ve iyice cirpilmis yogurdu ile sofraya koyuyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: