22 Ocak 2011 Cumartesi

Çiğ Köfte


İşte oldu ,uzun zamandır yapmaya çalışırdım sonunda tam kıvamında ve herkesten tam not alan çiğköfte olayımız tamamdır..
Malzemeler:
5-6 kişilik
2-2.5 su brd. ınce kara bulgur
3 kuru soğan rendesi
1 baş sarımsak tuzla ezilecek
2 kaşık domates salçası
2 kaşık biber salça
1 kaşık kimyon
1 tatlı kaşık karabiber
1 kasık kırmızı toz biber
2 kaşık isot
2 tatlı kaşık tuz
yarım limon suyu
1 domates rendesi
1 marul
1 maydanoz
1 çay brd. dovülmüş ceviz
1 çay brd saf zeytinyağı veya ayçiçek yağı
yoğurmak için dibi tırtıklı çiğköfte özel tepsisi veya normal tepsi
arasıra elimizi ıslamak için su
Tarif:
Derin bir kaba salça,soğan sarımsak püreleri,baharatlar,yağ ,domates rendesı limon suyu karıştırılır,yogurma tepsısıne once bulgr konulur ortası acılıp hazırladıgımız sos ıcıne eklenır sonra yogurmaya baslanır ,elin bileğimize yakın kısmıyla güclü hamlelerle yoğurma ıslemı devam eder..ara sıra ellerınızı ıslayın..çiğköftenız yumusayınca ıcıne ıncecık kıydıgınız maydanoz ve ıyı dovulmus cevızı koyun ve ellerınızı sık sık ıslayarak guzelce son kıvamı verın..marullar ıle hazırlanmıs zemıne yıne elınızı ıslayarak çıgkoftelerı cevizden bıraz kucuk parcalar alarak sıkmaya baslayın..marul ve lımon ve ayran eslıgınde servıs edınız ..afıyet olsun..

Hiç yorum yok: