7 Şubat 2012 Salı

PASTANE POĞAÇASI





yine gitti diyorum bir tarif daha başkada birşey demiyorum
Malzemeler:
1 yumurta oda ısısında
125 gr tuzsuz içim yada pınar tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 çay brd. içme suyu oda ısısında
2 su brd. hatap unelenmiş
yine oda ısısında yumurta sarısı ve isteğe bağlı susam
iç malzeme kaşar peynir veya patates
Tarif:
kuru malzemeler elenir şeker direk katılır
tereyağ yumurta su karıştırılır ve tüm malzeme 5-6 dakika yoğrulur
üstü örtülür 1 saat
tezgah hafif unlanır ve hamur 12 eşit parçada beze yapılır
tepsi tereyağı ile yağlanır mısır unu serpilir
elin ayası ile top şekli bezelere çukur açılır
inşaat işi gibi oldu
sonra peynir maydanoz konur
kapatılıp yine elinizin ayasıyla dudak kısmı mühürlenir
önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin iyice nar gibi kızarsın
Afiyet olsun..
1

14 yorum:

nesrin dedi ki...

Nefis görünüyor. En kisa zamanda denemek isterim. Ellerinize saglik. Sevgiler...

yelpazesu dedi ki...

Çok güzeller,elinize sağlık.C vitaminini niçin koydunuz anlayamadım.Tüm hamur işlerine ekliyor musunuz?Sevgiler...

camay dedi ki...

Nesrin teşekkürler yorumun için denemeni tavsiye ederim
Yelpazesu teşekkürler yorumun için sandozu sadece bu tarifte oda herseferinde olmamakla birlikte katıyorum ..Çok fazla bir bilgim olmadığından ve katılmadığındada aynı sonuca ulşıldığından onu kaldırdım ..teşekkürler..

DATLIM dedi ki...

Not ettim ...harika görünüyo ellerine sağlık

camay dedi ki...

Teşekkürler datlım:)

Juju Poka dedi ki...

süper görünüyor hemen deneyeceğim...

Asayra dedi ki...

güzel görünüyor ellerinize sağlık

Yaşam Dilimleri dedi ki...

enfess poğacalar:) fotoğrafları da güzel mi güzel çekilmiş. Bloğunuzu izlemeye alamıyorum:( epey bakındım nereden izleyebilirim.

SEVGİLERİMLE dedi ki...

merhabalar,
gerçekten nefis görünüyor ilk fırsatta yapmak isterim iznin olursa,
ellerine sağlık,sevgilerimle...

sarımutfak-hande dedi ki...

bayıldım bunlara ellerinize sağlık

günlük Sahibi dedi ki...

Pastane poğçalarından daha süper olmuş.Takibe aldım arkadaşım seni.Sevgiler.

asayra kurt dedi ki...

kafayı yiyeceğim ben yapamıyorum dün iki tepsi hamur gitti olmadı poça yapamıyorum bir eksiklik var tadı güzel ama içi hamur kalıyor neden oluyor bilmiyorum umarım bu tarif olur yoksa siddin sene daha ben poça yapmıcam bu altıncı denemem bi yanlışlık ediyorum ama nerde mayalanma işleminde sanırım

camay dedi ki...

sevgili asayra kurt bende birzamanlar tutturamiyordum ya dedigin gibi tuz seker orani yada yumusakligi problemdi..ben eminim bir tutturmaya basladinmi canin cektikce hep yapicaksin cunki en guzeli seninki olucak..simdi poacada onemli husus tabiki basta bayatlamamis kabaran bir un secimi
benimki hatap un ..unlarini guzel saklamalisin yani hava almamali,ortam karanlik ve nemsiz olmali..sonra maya onemli instant kullan kuru maya Dr.Oetker olsun ,tereyagli yapmak istiyorsan ki bu tutturmasi zor olanidir bence icim tuzsuz tereyagi kullan..birde tuz seker oranina aynen uymalisin genelde bir silme yemek kasigina bir silme tatli kasigi ..mumkunse kullandigin su satin alma su olsun tabi turkuaz marka olmasin..en son yumurta taze olmali mumkunse ciflik yumurtasi yoksa onemli diil ama oda isisinda oolmali..uzun yogrulmali en az 5-7 dk ..tepsi mayasi gelmeden firina verme..bunlara dikkat ettikmi tutmamasi mumkun diil.yumos poacalar istiyorsan siviyag ve sut ile olan tarifleri denemelisin..umarim yardimci olmustur..

Sinem Kurt dedi ki...

verdiğiniz cevap için çok teşekkürler ben asayra kurt....tarif vardı bir tane sandviç tarifi onu denedim oldu bunu henüz deneyemedim .biz kurstada yapıorduk ama dediğiniz gibi sanırım una falan dikkat etmiyorum ben en kısa zamanda bu önerilerinizi uygulayarak yapacağım poğaçayı