Malzemeler:
Bir su brd. ilik su
Bir tatli kasigi seker
Iki tatli kasigi kuru maya
Bir cay kasigi tuz
Yaklasik 3 su brd. un
Tarif :
Ilik suda seker ve maya iyice eritilir ve diger malzemelerle yumusacik bir hamur yogrulur .Yogurma islemi biraz uzun olursa cok daha guzel olur.Yaklasik yarim saat veya oda isisina bagli olarak biraz daha fazla bir sure mayalanmaya birakilir ve bu esnada tavamizi ocakta kisik ateste hafiften hafiften isitma islemine baslanir.Sonra tezgahimiza bir miktar un alip yumurta buyuklugunde hamur parcalari bezeler haline getirilip tek tek cok fazla inceltmeden acilir kucuk servis tabagi olcusu olabilir.Sicak tavamizda onlu arkali pisirilirken yufkalarinizin hooop diye sistiklerini ve cok sirin bi gorunume kavustuklarini gorucksiniz .Top haline gelen yufkamizi tavadan alip hemen uzerine kati tereyagimizi gezdiriyoruz.Afiyet olsun...
7 yorum:
merhaba canim cok guzel gozukuyorlar fakat ben isi ayarini merak ettim ne kadar sicaklikta yaptigini soylersen sevinirim
Mayalarken ustu kapali bir plastik kapta ilik ortam :), bu hangi isi ayarini sordugunu tahmin ettigim iki alternatiften ilki idi ,ikincisi ve aslinda asil sorunun bu oldugunu dusundugum isi ayari ise , tavayi oncelikle yuksek ateste isitiyorum yufkalarimi teker teker attigim zaman alti orta veya hafif kisik ateste pisiriyorum..Umarim aydinlatici olmustur , sevgiler..
Merhaba
pofidikler harika olmuş bayıldım.
Ellerine sağlık.
lezzetvacisi.net
harika..olmus ellerine saglik
super olmus..
Cok tesekkurler arkadaslar yorumlara , yorumlarinizi birakirken yorumunuzun sonuna isminizide eklerseniz sevinirim ,sevgiler..
merhaba canim gercekten isi ayari onemliymis onceden yapardim bir turlu kabarmazdi tarifin ise yaradi cok guzel oldular
Yorum Gönder