31 Aralık 2007 Pazartesi

POFIDIK EKMEKLER..



Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba, kayinvalidemin elinden cook lezzetli olan tavada yufka ekmekleri cok basit ve yaparken bir okadar daha eyleneceginiz bir ekmek tarifi , yaninda sabah kizartmasi ile pofidik ekmekler ...
Malzemeler:
Bir su brd. ilik su
Bir tatli kasigi seker
Iki tatli kasigi kuru maya
Bir cay kasigi tuz
Yaklasik 3 su brd. un
Tarif :
Ilik suda seker ve maya iyice eritilir ve diger malzemelerle yumusacik bir hamur yogrulur .Yogurma islemi biraz uzun olursa cok daha guzel olur.Yaklasik yarim saat veya oda isisina bagli olarak biraz daha fazla bir sure mayalanmaya birakilir ve bu esnada tavamizi ocakta kisik ateste hafiften hafiften isitma islemine baslanir.Sonra tezgahimiza bir miktar un alip yumurta buyuklugunde hamur parcalari bezeler haline getirilip tek tek cok fazla inceltmeden acilir kucuk servis tabagi olcusu olabilir.Sicak tavamizda onlu arkali pisirilirken yufkalarinizin hooop diye sistiklerini ve cok sirin bi gorunume kavustuklarini gorucksiniz .Top haline gelen yufkamizi tavadan alip hemen uzerine kati tereyagimizi gezdiriyoruz.Afiyet olsun...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba canim cok guzel gozukuyorlar fakat ben isi ayarini merak ettim ne kadar sicaklikta yaptigini soylersen sevinirim

camay dedi ki...

Mayalarken ustu kapali bir plastik kapta ilik ortam :), bu hangi isi ayarini sordugunu tahmin ettigim iki alternatiften ilki idi ,ikincisi ve aslinda asil sorunun bu oldugunu dusundugum isi ayari ise , tavayi oncelikle yuksek ateste isitiyorum yufkalarimi teker teker attigim zaman alti orta veya hafif kisik ateste pisiriyorum..Umarim aydinlatici olmustur , sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba
pofidikler harika olmuş bayıldım.
Ellerine sağlık.
lezzetvacisi.net

Adsız dedi ki...

harika..olmus ellerine saglik

Adsız dedi ki...

super olmus..

camay dedi ki...

Cok tesekkurler arkadaslar yorumlara , yorumlarinizi birakirken yorumunuzun sonuna isminizide eklerseniz sevinirim ,sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba canim gercekten isi ayari onemliymis onceden yapardim bir turlu kabarmazdi tarifin ise yaradi cok guzel oldular