Malzemeler:
Bir su brd. sut
Bir kutu cig krema
Iki kasik nisasta
Tarif:
Tum malzemeyi bir tencerede karistirip koyulasincaya kadar karistirarak pisiriyoruz ve kivama gelmis kaymagimizi borcama aliyoruz ve uzerini hic hava almiyacak sekilde kapatiyoruz veya plastik kapakli borcamlar yine bunun icin guzel bir alternatif olabilir.Tabiki borcama aldiktan sonra bir muddet (5-10 dk.) ustu acik bir sekilde bekletelim ki kapakta isidan dolayi sulanma olmasin . Buz dolabinda bir gun bekledikten sonra hazir efendim .Afiyet olsun...
1 yorum:
Camaycim guzel bir tarifmis, en kisa zamanda denemek istiyorum. Evde kaymak yapabilmek istiyordum uzun suredir. Ayrica da ekmek kadayifina bayilirim. Hazir ekmek kadayifini sanirim turk veya arap marketlerinden aldin?Pelin
Yorum Gönder