21 Ocak 2008 Pazartesi

Kaymakli Ekmek Kadayifi


Kaymakli ekmek kadayifini hep merak ederdim evde denemeye karar verdim , benimkiler biraz yumusak oldular sanirim ama buna ragmen tadi guzeldi ..
Malzemeler:
Bir pk. ekmek kadayifi
Kaymak
Ekmek kadayiflarini islamak icin sicak su
Serbeti:
4 brd. su
4 brd.seker
bir tatli kasigi limon suyu
Tarif:
Once ekmek kadayiflari bir tepsiye dizilir bu esnada serbet kaynamaya konulabilir,ekmek kadayifi uzerine sicak su gezdirilir cok fazla olmamali yani sadece islamak amacli cok asiri sismelerini istemiyoruz.Sonra bir havlu kagit ile suyu uzerlerine hafif bastirilarak alinir , kaynamis olan serbet icine limon suyuda ekleyip bir tasim daha kaynatip altini kapatalim sonra serbeti tepsiye dokup tepsimizi atesin uzerine alalim ve tepsiyi cevire cevire ekmeklerin serbei iyice cekmesini sagliyalim .Islem bu kadar arkadaslar uzerine kaymak ile servis edilir .Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: