10 Mayıs 2008 Cumartesi

Pastirmali Ispanakli Borek



Cok ama cok lezzetli oluyor , denemelisiniz ..

Malzemeler:

Yikanmis dogranmis vede bir tencerede suyunu birakip olunceye kadar (5-10 dk lik bir islem) pisirilmis ispanak.yarim kilo

Bir cay brd. kadar partisma ince ince seritler halinde dogranmis

Bir sivri biber yine incecik dogranmis

Bir domates kabugu soyulmus ve incecik kupler halinde dogranmis

bir tatli kasigi biber salcasi

Bir kuru sogan yemeklik ince dogranmis

Iki dis sarimsak onuda kucuk kucuk dogruyoruz

tuz, karabiber,pulbiber , az nane

Uc adet boreklik yufka

Sosu:

yogurt, yumurta bir miktar sut, bir cimdik tuz, siviyag

Tarif:

Tavada kuru sogan , sarimsak oldurulur sonra biber ile birlikte biraz kapagi ortulur ve buhariyla bir sure kisik ateste pisirmeye devam edilir, sonra domates , biber salca ve pastirmalar konur bes dk. daha pisirilir sonra ispanak konulur baharatlar ve bir kere harmanlayip ustune yarim cay brd. sicak su koyup demlenmeye birakilir kisik ateste . Yaklasik 10 dk . icinde hazir kivamda olucaktir.Firin tepsimizi yagliyoruz ve ilk yufkamizi kenarlardan tasicak sekilde en alt kisma yerlestiriyoruz.Sonra ben kalan iki buyuk yuvarlak yufkami bir kac parcaya ayirip oyle yerlestiriyorum , sirasiyla karistirdigimiz sosu bir yemek kasigi yardimi ile yufkaya suruyoruz sonra ikinci sira yufkayi , sos ve yufka orta kisima ilik halde bulunan ic malzeme ve yine ayni islemler ust kata kenarlardan tasan yufkalarida icine alarak sosu iyice yediriyoruz yine en ust kisma .Sicak firinda 25-30 dk. Afiyet olsun ...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Börek nefis görünüyor, ellerine saglik. Anneler gününü kutluyorum canim.

camay dedi ki...

Cok saol canim bende sizin anneler gununuzu kutluyorum.Sevgiyle..

Adsız dedi ki...

gerçekten mükemmel bi tarif belli.. ellerine sağlık canım hemen yaptım fırında şimdi...