11 Nisan 2008 Cuma

Tuzlu Susamli Simit


Buda agizda dagilan enfes bir tat.Garantili tariflerden ..
Malzemeler:
Yarim cay bardagi siviyag
1 pk. (2 stik) margarin veya tereyagi
2 yk. sirke (elma)
4 yk soguk su
Bir tatli kasigi seker
1 cay kasigi dolusu tuz
1 yumurta ( sarisi icine , aki disina)
aldigi kadar un, kabartma tozu
Bir silme cay kasigi mahlep
Uzeri icin susam
Tarif:
un ve kabartma tozu haric tum malzeme konulur ve sonra un ve kabartma tozuda eklenerek kivamli birhamur kurabiye hamuru kivaminda olucak , cig kofte yogurur gibi ova ova yogurun ve bu hamurdan ceviz buyuklugunde yuvarlaklar koparip iki elinizle yuvarlayin ve serce parmakla tam ortasina bastirarak delin ve once yumurta akina sonra susama bandirip yaglanmis tepsiye dizin .Sicak firinda ustleri hafif pembelesinceye kadar pisirin. Afiyet olsun...

4 yorum:

Hatice dedi ki...

Ellerine saglik canimcim bu guzel simiti yemis biri olarak yorum yaziyorum harika biseydi agizda dagiliyo hele o mahlep tadi supersin

camay dedi ki...

Canim arkadasim afiyet seker olsun ,biliyosun sen begenipde yedikce ben bi kabardim sevindim:) ...

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar,asagidaki acmalar da öyle..Ellerine saglik canim.

camay dedi ki...

Saol canim guzel yorumun icin ,hamileligimden dolayi pek duzenli tarif ekliyemiyorum , su siralar yaptigim seyler hep canimin cektigi seyler :), sevgiyle..