4 Mart 2009 Çarşamba

Hunkar Begendi


Merhabalar, fotograf makinemin bozulmasi ve diger birkac sebebten dolayi uzun zamandir tarif ekleyememistim resimler cok kaliteli olmasada cep telefonu ile goruntulenmis yayimlanmayi bekleyen birkac yemek tarifini sizlerle paylasmak istiyorum..Ilk hunkar beyendi gelsin nedersiniz:)
Malzemeler:
Besamel Sos icin:
3 su brd. sut
2 tepeleme yk. un
1 tk. tuz (silme)
4 yk. tereyagi
4 kozlemelik patlican
2 dis ezilmis sarimsak
1 cay kasigi silme karabiber
istege bagli bir turk kahvesi fincani rendelenmis kasar ben koymadim
Ustunun etli Sosu icin:
250 gr. cok kucuk dogranmis kusbasi et veya kuzu eti
1 kuru sogan yemeklik dogranmis
1 dis sarimsak
Bir adet kabuklari soyulup kucuk dogranmis domates
1 yk.domates salcasi
1 tk. tatli biber salcasi
kimyon,karabiber, tatli toz kirmizi biber,tuz..
Istege bagli ustu icin koyu kivamli sarimsakli yogurt ..
Suslemek icin ince kiyilmis maydanoz
Tarif:
Patlicanlarin kozlenmesi isleminin onceden yapilmasi gereklidir.Firin yuksek isiya ayrlanir , patlicanlar soguk suda yikanip ustune bicakla birkac kesik atilip firin teline yerlestirilir(bir alt telinede firina sularinin akma ihtimaline karsi aliminyum folyo koyabilirsiniz)Bir saate yakin kozlenmesi icin firinda bekletilir.Besamel sos icin tereyagi kizdirilir un eklenir , kavrulur sonra soguk sut eklenir tel cirpici ile karistirilarak pisirmeye devam edilir ,tuz karabiber eklenir ,kozlenmis patlicanlar once soguk su altina tutulur kabugu soyulur ve bicakla iyice dovulur (veya iki karisim birlikte blendirdan gecirilir) , dovulmus patlicanlar ezilmis sarimsak ile karistirilip besamel sosa eklenir karistirilir ve istege bagli kasar rendeside eklenip alti kapatilir .Diger tarafta tavaya az yag alinir kizdirilir ve soganlar atilir(etleri cok azicik su ile onceden duduklude 15 dk. pisirebilir veya sogandan once etleri koyup et suyunu birakinca yagi ve sogani ekleyebilirsiniz) cok kucuk dogranmis et sogana eklenir ve pisirmeye devam edilir et yumusayinca domatesde eklenip bir sure daha alti kisik pismeye birakilir , salca ve bahar ile birlikte 4-5 yk. su ilavesiyle kisik ateste dinlene dinlene pismeye birakilir.Servis tabagina besamel konulur uzerine et yerlestirilir ve en uste maydanoz ile suslenir.Afiyet olsun..




Hiç yorum yok: