31 Mayıs 2009 Pazar

Tavada Su boregi





Malzemeler:
Iki en buyuk boy kapakli teflon tencere icin;
6 yumurta
6-7 su brd. un
2-3 su brd ilik su
Ben koser tuz kullandim normalde olur iki yemek kasigi tuz
Buyuk bir tencere , kevgir ,birde muslugun altina genisce bir kap..icine soguk su doldurup yufkalarimiz pistikten sonra icine atacagız.
Bir kahve fincani tereyagi , bir kahve fincani siviyagi miktarlari boyle ayri bi tabakta karistirin..
yufkalari acmak icin un ve oklava ..
Tarif:
Yumurtalari hamur yogurma kabiniza kirin , ilik su ve tuzu karistirip yumurtalara ilave edin ve biraz elinizle cirpin,unu eleyerek sivi karisima 3. bardak sonrasi yavas yavas olmak uzre ozenle birbirine yedirin ve 5-10 dk yogurun.Ustunu kapayip 5-10 dk. dinlendirin.Buyukce bi tencerede su kaynatin kaynayan suya biraz siviyagi ve tuz katin.Bi yandan boregi yapacaginiz tavanizin tabanina yumusak tereyagi surun .Hamurdan ben 16 adet esit miktarda bezeler cikardim .Sonra her bir bezeyi incecik yufkalar haline getirdim .Genis bi alana sofra bezi veya bi carsaf serin ,ustune actiginiz yufkalari ozenle siralayin ,nemini birakincaya kadar orda bekletin ..Sonra tek tek kayanayan suya koyup pisirin.Yufkayi tencereden tel suzgec yardimi ile alin ve soguk su dolu kaba koyun , iyice suyunu suzdukden sonra tavamiza alalim,bi buyuk tava icin 8 yufka yeterli.daha azda gıdebılır..En allataki yufkayida isterseniz haslamayabilirsiniz.Diger uc yufkada ayni islemden gecicek ve her yufka arasina tereyagi ve siviyagi karisimindan surulecek. Arasina beyaz peynir ve maydanoz..Diger yufkalarida yerlestirdikden sonra tavanın kapagini kapatip kisik ateste yavas yavas pisiriyoruz.Alt kismi kizarinca ters cevirip tekrar kisik ateste dinlene dinlene pismesini sagliyoruz.







3 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Ben hep firinda pisirirdim su boregini.ocak dada denemek lazim.yapanin ellerine saglimk yiyenlere afiyet olsun.

Anneminikramlari dedi ki...

bende hep tepside yapardim bu sekliyle deneyene kadar ,bundan sonra hep boyle yapmayi dusunuyorum:)ziyaretin ve yorumun icin tesekkurler canim ..

camay dedi ki...

Kesinlikle evt diyorum denemeni tavsiye ederim lezzeti ikiye katliyor ,ziyaretin icin tesekkurler sevgili lezzet sefasi:)