4 Mart 2009 Çarşamba

Boyoz Izmir Yoresi




Cok hevesli basladigim bir maceraydi diyelim , sevgili Ozgul'un sitesinden Izmir'in meshur hamurisi boyozu denemek istedim fakat ya ben beceremedim yada boyoz normalindede cok yagli bir hamurisi .Bu sefer olmadi napalim:( Tarife burdan ulasabilirsiniz..

Sevgililer Gunu Kurabiyeleri


Bu cici kurabiyeleri esim icin sevgililer gununde yaptim ,esimde renkli renkli gorup kurabiyelerin basindan ayrilmayan cocuklarimda cok begendiler ..
Malzemeler:
Sarelle kullanabilirsiniz.Yoksa ;
Arasinin Cikolata sosu:
Bir su brd. cig krema
Bir pk. sutlu sade cikolata
Bir kasik nisasta
Bir tk. kakao
Kurabiye Hamuru:
Malzemeler:
125 gr oda sicakliginda yumusamis margarin
2 yumurta
1 cay bardagi tozseker
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldigi kadar un
Bir ck. gida boyasi
Tarif:
Cikolata sosu icin krema icine cikolata , kakao, nisasta katilir orta ateste yavas yavas koyu kivam alincaya kadar karistirilarak pisirilir ve ilinmaya birakilir.Kurabiye hamuru icin un haric tum malzeme karistirilir un yavas yavas eklenerek kulak memesi kivaminda hamur elde edilir.Ikiye boldugumuz hamurun bir parcasi gida boyasi ile yogrulur(mutfak eldiveni kullanmanizi tavsiye ederim ) ben strecfilm uzerine merdaneyle hamurlari acip sekil kaliplari ile sekillendirip tepsiye dizdim , pistikden sonra sogumalarini bekleyip aralarina cikolata surup ikiye kapattim .Afiyet olsun...

Limonlu Cheesecake


Bu tarifide sevgili Lezzet duragindan aldim cok guzel oldu , tavsiye ederim mutlaka deneyin..Tarife burdan ulasabilirsiniz..

Muhallebili Kadayif







Buda nezamandir tadini merak ettigim denemek istedigim bir tatliydi , yaptigimin uzerinden birhayli gecmis tarif sizlere ancak ulasiyor :).Tarif Portakal agacindan, burdan ulasabilirsiniz.(Not: Kadayiflarin kavrulmasi 20 dk. ya yakin suruyor sabirli olun:),cok lezzetli oluyor fakat kadayiflarin servis esnasinda ve yenilirken cok dagilip dokuldugunu gorunce birde muhallebinin arasinda denemeye karar verdim ayni tarifi)

Kozlenmis patlicanli Mantar Sote


Buda benim aklima gelen bi yemek ,sonuc lezzetli :)
Malzemeler:
Taban mezesi:
4 adet kozlenmis patlican (kabuklari soyulmus ve bicakla dogranmis)(bir miktar kimyon , bir dis ezilmis sarimsak ,1 cay kasigi tuz ve 1 tk kasigi siviyagi ile karistirilir)
Ustunun etli mantar sotesi:
300 gr. kuzu veya dana kusbasi
Bir adet kirmizi dolmalik veya sivri biber tatli olucak
1 kuru sogan yemeklik dogranmis
1 dis sarimsak
2 su brd. dogranmis mantar
1 adet domates kabulari soyulup minik kupler halinde dogranmis
1 tk. biber salca
1 tk. domates salca
1 cbrd. su
1 cbrd. dogranmis maydanoz
kimyon, karabiber , kirmizi biber , tuz..
Tarif:
Tencere veya tavada once etler cok kisik ateste sularini birakana kadar pisirilir sonra suyunnu cekince siviyag ve soganlar eklenir sotelenir , salcalar , mantar ve baharatlar eklenip sotelenerek pisirilir maydanoz ve bir cay brd. su ilave edilir kisik ateste dilenerek pisirilir.Servis tabagina kozlenmis patlican karisimi 3-4 yemek kasigi gibi alinir ve ustune hazirlanmis mantar sote konulur .Afiyet olsun...



Hurmali Toplar


Bu toplar cok lezzetli , yapimi kolay goruntu ve lezzetiylede harika ..
Malzemeler:
2 pk. ikram kakaolu biskuvi
2 yk. ezilmis hurma
1 tk. kakao
1/2 cay brd. sut
1/2 cay brd. dovulmus ceviz
Cikolata sosu
Hazir paket cikolata sosu kullanabilirsiniz sut miktari azaltilarak daha koyu kivamli hazirlanabilinir.Yoksa cig krema icine bir yemek kasigi kakao,iki silme yemek kasigi nisasta ve bir sade sutlu cikolata koyup kivamli oluncaya kadar orta ateste pisirip ilitilabilinir..
suslemek icin :
hindistan cevizi ,antep fistik...
Tarif:
Tum malzeme karistirilir hamur kivami alinca kucuk kucuk yuvarlanip once cikolata sosa sonra hindistan cevizine bulanir ve servis tabagina alinip dolapta bir sure bekletilir..Afiiyet olsun..

Hunkar Begendi


Merhabalar, fotograf makinemin bozulmasi ve diger birkac sebebten dolayi uzun zamandir tarif ekleyememistim resimler cok kaliteli olmasada cep telefonu ile goruntulenmis yayimlanmayi bekleyen birkac yemek tarifini sizlerle paylasmak istiyorum..Ilk hunkar beyendi gelsin nedersiniz:)
Malzemeler:
Besamel Sos icin:
3 su brd. sut
2 tepeleme yk. un
1 tk. tuz (silme)
4 yk. tereyagi
4 kozlemelik patlican
2 dis ezilmis sarimsak
1 cay kasigi silme karabiber
istege bagli bir turk kahvesi fincani rendelenmis kasar ben koymadim
Ustunun etli Sosu icin:
250 gr. cok kucuk dogranmis kusbasi et veya kuzu eti
1 kuru sogan yemeklik dogranmis
1 dis sarimsak
Bir adet kabuklari soyulup kucuk dogranmis domates
1 yk.domates salcasi
1 tk. tatli biber salcasi
kimyon,karabiber, tatli toz kirmizi biber,tuz..
Istege bagli ustu icin koyu kivamli sarimsakli yogurt ..
Suslemek icin ince kiyilmis maydanoz
Tarif:
Patlicanlarin kozlenmesi isleminin onceden yapilmasi gereklidir.Firin yuksek isiya ayrlanir , patlicanlar soguk suda yikanip ustune bicakla birkac kesik atilip firin teline yerlestirilir(bir alt telinede firina sularinin akma ihtimaline karsi aliminyum folyo koyabilirsiniz)Bir saate yakin kozlenmesi icin firinda bekletilir.Besamel sos icin tereyagi kizdirilir un eklenir , kavrulur sonra soguk sut eklenir tel cirpici ile karistirilarak pisirmeye devam edilir ,tuz karabiber eklenir ,kozlenmis patlicanlar once soguk su altina tutulur kabugu soyulur ve bicakla iyice dovulur (veya iki karisim birlikte blendirdan gecirilir) , dovulmus patlicanlar ezilmis sarimsak ile karistirilip besamel sosa eklenir karistirilir ve istege bagli kasar rendeside eklenip alti kapatilir .Diger tarafta tavaya az yag alinir kizdirilir ve soganlar atilir(etleri cok azicik su ile onceden duduklude 15 dk. pisirebilir veya sogandan once etleri koyup et suyunu birakinca yagi ve sogani ekleyebilirsiniz) cok kucuk dogranmis et sogana eklenir ve pisirmeye devam edilir et yumusayinca domatesde eklenip bir sure daha alti kisik pismeye birakilir , salca ve bahar ile birlikte 4-5 yk. su ilavesiyle kisik ateste dinlene dinlene pismeye birakilir.Servis tabagina besamel konulur uzerine et yerlestirilir ve en uste maydanoz ile suslenir.Afiyet olsun..