27 Mart 2008 Perşembe

Etimek Tatlisi


Malzemeler :
1 pk.sakizli muhallebi (veya tavuk gogsu yapabilirsiniz)
1 pk. cikolata sos
Iki pk etimek
Bir pk toz kremsanti
Serbeti icin;
3 su brd. seker
3 su brd su
Tarif:
Etimegi iki kat yaptim ben , kaynattigimiz serbeti 5-10 dk. dinlendirip etimegi uzerine dokuyoruz ve etimekler serbeti cekerken biz muhallebiyi hazirliyoruz ve yogunlastikdan sonra atesi kapatip muhallebi icine bir pk. toz kremsanti ve bir yemek kasigi ereyagi ekliyoruz bes dk. kadar cirpiyoruz.Muhallebiyi etimeklerin uzerine dokup dolaba koyuyoruz , cikolata sosumuzuda hazirlayip ustune dokuyoruz ve buzdolabinda iki saat bekletiyoruz ..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: