11 Nisan 2008 Cuma

Zeytin Ezmeli Acma





Bu acmalar bir harika... Denediginiz takdirde sizlrinde cok memnun kalacagini dusundugum bu guzel tarifi sevgili arkadasim Mevlude den aldim , cok tesekkurler mevludecim ..
Malzemeler:

500 gr. un

2 yk. kuru maya

2 yk. seker

1 tk.tua

yarim cay brd. siviyag

azar azar ilik su

bir miktar susam

Bir miktar tereyagi oda sicakliginda yumusamis

Bir miktar zeytin ezmesi

Iki yumurta sarisi uzerine

Tarif :

Oncelikle bir miktar ilik suda maya ve seker eritilir ve un , tuz , yag eklenerek bir guzel yogrulur , sonra 5 dk. dinlenmis hamuru bicak yardimi ile parcalara ayirip her bezeyi iki elimizle aciyoruz , acma islemi oklava yardimi ilede olabilir ben tezgaha birazda kepekli un serptim ve bezeleri teker teker unla acabildigim kadar actim sonra od sicakliginda yumusamis tereyagini surdum ve biraz daha incelttim tipki carsaf boregi yapar gibi hamuru acabildiginiz kadar cekistirin elinizle sonra zeytin ezmesinide surup rulo yapin ve iki taraftan ters yone kivirin ve acma modeli verin.Sonra yaglanmis tepside bir saat bekletin sonra ustune sondurmeden yumurta sarisi ve susam corek otu istge gor dokun .sicak firinda pisirin .Afiyet olsun...

2 yorum:

Hatice dedi ki...

bu tarifte harikaydi bir iki uc derken kac tane yedim bilmiyorum ellerine saglik puf puf hafif ve cok lezzetliydiler ellerine saglik:)

camay dedi ki...

Saol canim , sizlerle paylasmakda cok lezzetliydi..