7 Haziran 2008 Cumartesi

Gerebic(Kilis Mutfagindan)





Sirada Kilis yoresine ait dehset bir lezzet var.Kilis'te bayramin vazgecilmezi olan gerebic hakikaten cok degisik kesfedilmesi gereken bir tatli..
Malzemeler:
3 çorba kaşığı irmik
2 adet yumurta sarısı
200gr. tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı mısırözü veya zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3-4 su bardağı arası un
içine:
1 su bardağı kadar ceviz veya yeşil fıstık içi
2-3 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
Not:Istege gore portakal vede limon kabugu rendesi (rendenin en ince bolumunde) ekleyebilirsiniz, ben o sekli ilede denedim harika oluyor..
Tarif:
Hamur malzemeleri ile kurabiye hamuru kivaminda bir hamur elde edip ceviz buyuklugunde parcalar alip iclerine ic karisimi bir cay kasigi yardimi ile ekliyoruz ve kapatip gerebic dedigimiz bu tatliya ozel seklini ve ismini veren tahtaya koyup bastiriyoruz , sonra yaglanmis tepsiye ters cevirip hafif elimize vurarak cikartiyoruz .Sicak firinca 25-30 dk. kadar pisirip sogutuyoruz ve ustune pudra sekeri dokuyoruz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: