27 Mart 2008 Perşembe

Etimek Tatlisi


Malzemeler :
1 pk.sakizli muhallebi (veya tavuk gogsu yapabilirsiniz)
1 pk. cikolata sos
Iki pk etimek
Bir pk toz kremsanti
Serbeti icin;
3 su brd. seker
3 su brd su
Tarif:
Etimegi iki kat yaptim ben , kaynattigimiz serbeti 5-10 dk. dinlendirip etimegi uzerine dokuyoruz ve etimekler serbeti cekerken biz muhallebiyi hazirliyoruz ve yogunlastikdan sonra atesi kapatip muhallebi icine bir pk. toz kremsanti ve bir yemek kasigi ereyagi ekliyoruz bes dk. kadar cirpiyoruz.Muhallebiyi etimeklerin uzerine dokup dolaba koyuyoruz , cikolata sosumuzuda hazirlayip ustune dokuyoruz ve buzdolabinda iki saat bekletiyoruz ..Afiyet olsun..

Inegol Kofte


Malzemeler :
Yarim kilo kiyma
1 pk inegol kofte harci
Bir cay brd. dogranmis maydonoz
2 yemek kasigi siviyag
kekik, pulbiber , karabiber
Iki cay brd. ilik su
3 orta boy patates
salcali su
2 dis sarimsak (kofte harci icin )
Bir dis sarimsak iyice ezilmis yemegin suyu icin
Bir iki kucuk parca tereyagi suyunu koydugumuz esnada konulacak ..
Not:(Harcin icine tuz koymaya gerek yok, belki sadece bir tutam yani yarim cay kasigi koyabilirsiniz sonrasinda kofte tuzlu olabilir ,yemek suyuna bir miktar ilave ediyoruz..)
Tarif :
Kiyma icine su , kofte harci baharatlar, yag , ve ezilmis sarimsak , maydanoz konularak bes dk. yogrulur ve kapakli bir kabin icerisinde buzdolabinda iki saat bekletilir .Sonrasinda yaglanmis tepsimize once istege gore sekillendirdiginiz patatesleri dizip ustlerine resimdeki gibi sekillendirilmis kofteleri yerlestiriyoruz. Yuksek isidaki firina bu sekliyle koyup onden bi 20 dk . kadar kizartiyoruz , bi catal yardimi ile koftelerin kizaran kisimlarini ceviriyoruz alt kisimlarininda kizarmasi icin sonrasinda salcali ve istege gore baharatlandirilmis suyumuzu ve tereyaglarini yerlestirip 20dk. kadar daha pisirip firindan aliyoruz .Afiyet olsun ...

Islak Kek


Ne zamandir yapmis oldugum resimleri cekilmis tariflerimi sizlere dolayisi ilede siteye aktaramamistim , simdi bu birkac tarifimi sizlerle paylasiyorum ..Ayrica bu ilk tarif olan islak kekimizi mevlude arkadasim enfes yapiyor ben ilk onun elinden yedim ve denedim kendisi ustasidir tarif icin coook tesekkurler canim arkadasim..
Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su brd. seker
1.5 su brd. sut
1 pk. vanilya
2 su brd kadar un
2 yemek kasigi kakao
1 su brd . siviyag
1 pk. Kabartma tozu
Tarif :
Oncelikle yumurta seker cirpilir sonra sut , vanilya , siviyag , kakao eklenerek cirpmaya devam edilir ve bu karisimdan bir su brd kadar ayirilir sonra un ve kabartma tozuda eklenerek tereyagli veya normal yaglanmis borcam veya tepsiye karisim dokulur .Kek pisirme ayarinda kabarincaya kadar 25-30 dk. kadar pisirilip bir kurdan batirilabilinir pisip pismedigini anlamak icin , sonra firindan cikarip bir iki dk . sonra once dilimleyip sonra ayirdigimiz karisimi ustune dokuyoruz .Afiyet olsun...

6 Mart 2008 Perşembe

Terbiyelenmis Firinda Tavuk Pirzola


Uzun bir aradan sonra iste geldim burdayim diyorum , herkese merhabalar efendim ,hamileligimden dolayi bir sure pek birsey yapamadim bugun misafirlerime oncesinde terbiyeledigim pirzola tavuklari firinlayarak bir yemek yapmaya calistim ve ben bayildim hem goruntu hem lezzeti superdi misafirlerimizde benimle ayni fikirdeler samimiyetle herkesin enazindan birkere denemesini tavsiye ediyorum pisman olmayacaksiniz..
Malzemeler:
Tavugun terbiyesi icin;
Bir veya iki kg tavuk pirzola
4 dis iri sarimsak (ezilmis)
1 su brd. yogurt(kati olucak)
1 cay brd. siviyag
1 tatli kasigi kekik
1 tatli kasigi kori
1 tatli kasigi kirmizi toz biber bendeki tatli olanindan
1 tatli kasigi karabiber
baharatlar tepeleme tatli kasigi olmayacak silme olmali ..
1 tatli kasigi tuz
istege gore bir miktar aci biber
yemegimiz icin 4 orta boy patates (yuvarlak dogranmis )
bir cay kasigi tuz ve karabiber
Bir su brd. sicak su
Tarif:
Oncelikle tum terbiye malzemesini yikanmis tavuklarimizla harmanliyoruz ve buyuk bir plastik kapakli kabimiz icerisinde bir veya iki gun buzdolabimizda dinlendiriyoruz (buzlukta degil normal alt kisminda ).Tepsimizi yagliyoruz ve patatesleri en alta yerlestiriyoruz ustune bir cay kasigi tuz ve karabiberimizi serpip patateslerin uzerine tavuk pirzolalarimizi yerlestiriyoruz.Ilk etapta 40 dk. kadar firinda birazda yuksek ateste kizarincaya kadar pisiriyoruz.Sonrasinda firindan alip uzerine sadece bir su brd. suyumuzu gezdirip tekrar firinliyoruz ve 10 dk. daha pisirip firindan cikariyoruz .Servise hazir .Afiyet olsun...