22 Haziran 2008 Pazar

Poaca


Bu tarifde Tarcinin Mutfagindan , pastane poacasi olarak yazilmis , benim fikrim bildigimiz normal yumusak poaca , tabi poacalar guzel oldu ..Tarifin oldugu link burda http://www.tarcininmutfagi.com/modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=150

Afiyet olsun...

Doruk Kurabiye


Bu kurabiyeye bloglari gezerken rastladim ve tarif defterlerine eklenebilecek garantili cok lezzetli bir kurabiye .Aslinda mantar kurabiye tarifini cok andiriyor sadece bir iki degisiklik var ..

Malzemeler:

250 gr. tereyagi yumusak

Bir su brd. pudra sekeri

3-4 su brd. un

Bir cay brd. siviyagi

Iki yumurta

Yarim turk kahvesi fincani elma sirkesi

vanilya , kabartma tozu

Uzerine bastirmak icin bir kucuk kapak ,vede bir miktar kakao

Uzerinin cikolata sosu:

Bir adet sutlu cikolata

Bir kahve fincani sut

Bir yemek kasigi tereyagi

Tarif:

Kurabiyenin hamur malzemeleri yogrulur ve cevizden biraz buyuk yuvarlanir tepsiye dizilir sonra bir kase icerisine kakao dokulur bir kahve fincanindan az olsa yeterli gelir, sonra ayarladigimiz kucuk kapagi once kakao ya sonra yuvarladigimiz (hic yassilastirmadan) kurabiyelere bastiriyoruz mantar gorunumu alan kurabiyeleri sicak firinda pisiriyoruz. Bu esnada bir tencerede sicak su kaynatip icine isiya dayanikli bir kap yerlestiriyoruz ve cikolata, sut , tereyagini eritiyoruz .Cikolata sosumuzda ilinmali,soguk kurabiyelerin orta kismina azar azar suruyoruz.Cocuklarinizin cook sevecegi bir kurabiye tarifi bu.Afiyet olsun..

7 Haziran 2008 Cumartesi

Zeytinli Kekikli Ekmek



Tarif portakal agacindan aynen veriyorum..( pul biberi bir cay kasigi kullandim vede sut tozu yerine sut kullandim, dogranmis siyah zeytin yerinede zeytin ezmesi kullandim..)

Malzemeler:

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber (ben isot kullandım)
1 tatlı kaşığı kekik
1 + 1/4 kap ılık su (bulunduğunuz yer nemli ise suyu 1 kap kullanabilirsiniz.)
2 yemek kaşığı tereyağı, erimiş
3 + 3/4 kap un
1/4 kap süt tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz
1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya (ya da 2,5 tatlı kaşığı toz maya)
1 kap doğranmış siyah veya biberli yeşil zeytin
Hazırlanması:
Zeytinyağını ve pul biberi bir tavada karıştırıp kısık ateşte 4-5 dakika ısıtın. Isınınca kekiği ekleyip ılıtın ve erimiş tereyağını ilave edin.
Süt tozunu ılık su ile karıştırın. Ekmek makinesine sırasıyla süt tozu eklediğiniz suyu, kekikli ve biberli yağ karışımını, unu, tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin. (un, süt+yağ karışımının üzerini tamamen örtsün, tuz ve şekeri unun kenarlarına serpin, maya suya veya tuza değmesin.)
Makineyi 1 numaralı (normal ekmek) ayarda 3 saatte pişecek şekilde ayarlayın. Yarım saat sonra uyarı sesi gelince zeytinleri ilave edip pişirmeye devam edin. Ekmeğiniz pişince fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.

Cevizli Ekmek



Nezamandir ekmek makinesinde cevizli ve zeytinli ekmekde denemek istiyordum , dun denedim ve ikiside cok guzel oldu..

Malzemeler:

3 cup un (ekmek makinasının ölçü kabı yaklaşık 225 ml)

Yarım cup ılık süt

3/ cup ılık su

1,5 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı toz şeker

2 çay kaşığı instant maya

2 çay kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Tarif:

Once sivilar ve maya olmak uzere tum malzeme makineye konulur ve 3.30 saat sonra size otomatik olarak sinyal veren mis gibi kokular takip edilir ve biraz dinlendirildikten sonra kahvalti veya aksam yemeklerinde afiyetle yenilir..

Gerebic(Kilis Mutfagindan)





Sirada Kilis yoresine ait dehset bir lezzet var.Kilis'te bayramin vazgecilmezi olan gerebic hakikaten cok degisik kesfedilmesi gereken bir tatli..
Malzemeler:
3 çorba kaşığı irmik
2 adet yumurta sarısı
200gr. tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı mısırözü veya zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3-4 su bardağı arası un
içine:
1 su bardağı kadar ceviz veya yeşil fıstık içi
2-3 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
Not:Istege gore portakal vede limon kabugu rendesi (rendenin en ince bolumunde) ekleyebilirsiniz, ben o sekli ilede denedim harika oluyor..
Tarif:
Hamur malzemeleri ile kurabiye hamuru kivaminda bir hamur elde edip ceviz buyuklugunde parcalar alip iclerine ic karisimi bir cay kasigi yardimi ile ekliyoruz ve kapatip gerebic dedigimiz bu tatliya ozel seklini ve ismini veren tahtaya koyup bastiriyoruz , sonra yaglanmis tepsiye ters cevirip hafif elimize vurarak cikartiyoruz .Sicak firinca 25-30 dk. kadar pisirip sogutuyoruz ve ustune pudra sekeri dokuyoruz.Afiyet olsun..

Cezerye




Ilk cezerye denemem , esimin biri polis digeri okulundan hocasi aileleri ile birlikte misafirimiz oldular ve onlardan tam not alan bir kac tarif ..


Malzemeler :


6 adet havuc


Bir su brd. bebe biskuvisi veya kare potibor biskuvi


Bir su brd toz seker


Iki tatli kasigi tarcin


Bir cay brd. biraz fazla dovulmus ceviz


Havuclari haslamak icin uzerlerini gecicek kadar sicak su


Tarif:


Havuclari soyup rendeleyin ve bir tencerede ustunu gecicek kadar su ile seker ilavesi ile kaynatin yarim saat kadar haslanicak havuclar iyice olucek, 20. dakikasi civari tarcinida ekleyebilirsiniz .Sogumaya birakin veya ilikda olur rondodan gecirdiginiz biskuvileri havuca ilave edin cevizide ekleyip yogurun sonra sekildeki gibi elinizi islatarak ceviz buyuklugunde toplar yapin ve genis bi kap icine yayilmis hindistan cevizine bulayin servis tabagina alip kurdanlari batirin ve buzdolabinda en az 3-4 saat bekletin.Afiyet olsun...