4 Mart 2009 Çarşamba

Boyoz Izmir Yoresi




Cok hevesli basladigim bir maceraydi diyelim , sevgili Ozgul'un sitesinden Izmir'in meshur hamurisi boyozu denemek istedim fakat ya ben beceremedim yada boyoz normalindede cok yagli bir hamurisi .Bu sefer olmadi napalim:( Tarife burdan ulasabilirsiniz..

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadasim ben yillardir ayni islemle yapiyorum.olmadigina uzuldum:((
diger yaptigim islemle dene. yufkayi cok ince ac uzerine margarin sur ve rulo yap tekrar ac ve tekrar rulo yapip margarin sur tekrar rulo yap (ayni islemi iki kere tekrarlamis olacaksin)ve firin tepsisine koy.

margarinle oldugu icin artik bu sekilde yapmiyorum.Tercihim siviyagla yapmak.

SEVGİLER.

Adsız dedi ki...

haa belitmeden gecemeyecegim boyoz yagli bir hamur isidir:))izmirde boyoz balyoz gibi mideme oturdu derler:)))tok tutar.

sevgiler

Adsız dedi ki...

ben de bir izmirli olarak boyaza bayilirim sabahlari firindan sicacik boyozlari alip kahvaltida cay ile yemek nefis oluyor.camaycim boyozunun olmadigina cok uzuldum bence bir daha dene tadindan vazgecemiyeceksin....yasemin.

Adsız dedi ki...

olsun uzulme yine denersin..

Adsız dedi ki...

bende bir izmirli olarak boyoza bayilirim bence vazgecme bir daha dene ..yasemin.

camay dedi ki...

Yasemincim tesekkur ederim guzel yorumuna denemeyi dusunuyorum tekrar ins. olur :)

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

bence gayet güzel ve leziz görünüyor..Aldım bi tane ordan :)

lezzet sefasi dedi ki...

Selam bend e bir boyuz delisyim

yaz tatlilerinde her sabah kahvaltida olamsini isterim.Arladasim bende VIRGINIA da yasiyorum Norfolk sehrindeyim.

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Güzel mesajınız ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Hepimizin başına geliyor böyle terslikler. Ben hiç yemediğimden orijinali nasıl olur bilmiyorum ama denemeye devam. :)))

Görüşmek dileğiyle.
Sevgiler...