23 Haziran 2009 Salı

En Lezzetli Sekerpare***


Malzemeler:
250 gr. oda sicakliginda yumusamis tereyagi
iki yumurta
yarim cay brd. hindistan cevizi
Bir cay brd. tatli lor peynir
bir pk. kabartma tozu
bir pk. vanilya
bi su brd. tozseker
4 yemek kasigi irmik
istege bagli portakal kabugu rendesi yakisiyor ..
Serbeti:
4 su brd. su
4 su brd. toz seker
3 adet karanfil
iki cay kasigi limon suyu
ustu icin :
bir yumurta sarisi
badem
Tarif:
Ilk serbet hazirlanir kaynayinca limon suyu ve karanfiller eklenir bir iki dk sonra alti kapatilip ilinmaya birakilir.. Hamur malzemeleri ile kulak memesi kivaminda hamur elde edilir,hamurdan cevizden biraz buyuk parcalar koparilir ve sekildeki gibi oval hale getirilir, yagli tepsiye konulur orta kismina bir adet badem yerlestirilir,yumurta sarisi surulup cizikler atilir uzerine ..Onceden isitilmis firinda (180C) ustu kizarincaya kadar pisirilir ,firindan cikan tatli 10 dk. bekletilip ilk sicagi ciktikdan sonra ilik serbetimiz uzerine dokulur,tepsi uzerine daha buyuk bir tepsi kapatilip serbetin cekmesi beklenir..Afiyet olsun..




Hiç yorum yok: