24 Mayıs 2010 Pazartesi

Yaspastaa yummyy!


Alperen(canan pastan harika olmus ellerine saglik)ve oglusum efe buragin pastalari..

20 Mayıs 2010 Perşembe

Citir Midye Borek





Memnun Kalacaksiniz ..
Malzemeler:
1 cay brd. zeytinyagi
1cay brd. yogurt
1 tatli kasigi k.tozu
1 silme cay kasigi karbonat
1 yumurta
1 cay brd. ilik su
1 tatli kasigi tuz
3 su brd. elenmis un
Tarif:
Kulak memesi kivaminda hamur yogrulur,15 dk. dinlendirilir,4 esit parcaya ayrilir,bezeler yufka gibi acilir,iclerine oda isisinda iyice yumusamis tereyagi surulur,tereyagi heryere temas etmeli. ust uste dort yufka ayni eslemlerden gecirilir.Ve hertaraftan ellerimizle nazikce cekistirilerek buyutulup rulo yapilir .iki parmak genisliginde kesilir,alti nisastalanmis buyuk bir tabaga dizilir.Buzdolabinda yarimsaat bekletilir.Sonra her bir parca merdane yardimi ile oval acilir,ic malzemesi konulup yaglanmis tepsiye dizilir.Onceden isitilmis firinda pisirilir.Afiyet olsun..

Nefis Kalburabasti..







Fırından çıkardığımız tatlıyı sadece bir iki dk bekledikten sonra hemen şerbetle buluşturun..

Şerbet ise sıcağa yakın ılık olmalı..























Kalburabastinin ustasi annemdi,anneden kizina gecen bir seruven bu,nur icinde yatsin elinden her yemek cok lezzetli olurduya kalburabastisi bi harika olurdu ,ee senelerin tecrubesi ellerinden hangi yemek olsa enfes olur,haklarida odenmez ,annelerinizin kiymetini bilin..

Malzemeler:

2 yemek kasigi yogurt

4 yemek kasigi irmik
bir cimdik tuz

200 gr. oda isisinda tereyagi

Bir yumurta

uc yemek kasigi sizma saf zeytinyagi(taris olabilir)

Iki silme cay kasigi karbonat

Bir yemek kasigi sirke

3 su brd kadar un

Serbet:

3.5 su

3.5 seker

Bir çay kasigi limon suyu

ic malzemesi: dovulmus ceviz

Tarif:

Kulak memesi kivaminda yogrulacak hamuru 15 dk. bir poset icinde dinlendirin .Kalbur,rende veya benim kullandigim gibi bir tel kevgire cevizden buyuk parcalar koparip kevgir uzerinde yassilastirin.Icine cevizi koyup iki taraftanortada birlestirin ve birlesme kismini alta gelicek sekilde yaglanmis tepsiye dizin.Onceden isitilmis firinda rengi iyice donunceye kadar pisirin.Serbeti sıcağa yakın ılık tatlı firindan ciktiktan bir iki dk sonra birleştirin..

























Domates Canaginda Patlican Kasar







Memnun Kalacaksiniz..



Malzemeler:



10 adet kucuk domates



3 adet kemer patlican



2 adet domates rendesi



karabiber,tuz,kimyon,isot veya pulbiber



bir yemek kasigi tereyagi



bir cay brd. sicak su



incecik kare sekilde kesilmis kasar dilimleri 10 adet



Patlicanlari kizartmak icin 2 brd siviyag



Tarif:



Patlicanlari tuzlu ilik suda 20 dk. bekletin , havlu pecete ile kurulayin,kucuk kupler halinde dograyin ,siviyagini teflon tencerede kizdirin ve patlicanlari kizartin.Domateslerin itina ile iclerini oyun ,kizaran patlicanlari kevgirle tencereden havlu kagit uzerine alin,ayri bir tencerede tereyagini eritin ,domates rendesini icine koyun ve kavurun ,patlicanlari ve baharatlarida ekleyip harmanlayin..Ic malzemeyi cay kasigi yardimi ile domateslerin icine doldurun,borcama yerlestirin ve borcamin dip kismina bir cay brd. sicak su dokun.Onceden isitilmis firinda ilk on dk. pisirin ,sonra borcami cikarip ustune kasar peynirlerini koyup 15dk. daha pisirin.Maydanoz ile susleyin..Afiyet olsun..

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Cilek Receli




Malzemeler:
1kg. cilek
1 kg. seker
bir vanilya
bir tatli kasigi limon suyu
Tarif:
Cileklerin saplarini ayiklayip yikayin ve bir tencerede tum cileklerin uzerine sekeri dokup ustunu kapatin , bu islemi geceden yapiyoruz ve sabaha kadar bekletiyoruz.Sabah suyu cikmis sekeri ise bir guzel cekmis haldeki cilekleri once rondada pure haline getiriyoruz sonra kaynatmaya basliyoruz.Orta ateste kaynamaya basliyan recele vanilya ekliyoruz gerekli oldugu takdirde yarim cay brd. su ilavesi yapiyoruz.Kopuklerini kevgirle aliyoruz.Yogunlasmaya basladimi limon suyunu dokup biraz daha kaynatip altini kapatiyoruz.Afiyet olsun..

Fellah Kofte


Malzemeler:
½ kg. ince bulgur
Iki yemek kasigi biber salca
Bir yumurta
Iki yemek kasigi un
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
Bulguru islatmak icin kaynar su
Bir yemek kasigi tereyagi
Kofteleri haslamak icin 6-7 brd. Kaynar su ,icine bir miktar tuz atilmali..
Tarif:
Bulgur ayni kisir yapar gibi sicak sui le islatilir ,5-10 dk.ustu kapali dinlendirilir.Uzerine bir yemek kasigi biber salca yumurtave baharatlar konularak yogrulmaya baslanir unda ara ara eklenerek macun gibi bir kivam almasi saglanir.Sonra kofteden cevizden kucuk parcalar koparip yuvarlayip uzerine bastiriyoruz ,olusan cukur sosumuzu daha iyi kavramasi icin.Kaynayan suya kofteler atilir ve pisirilir.Suzge yardimi ile baska bir kaba alinip ustune tereyagi ,biraz siviyagi ,biber salca ,pulbiber,bir kahve fincani kadar varsa et suyu yoksa normal su katarak sos hazirlanir ve koftelerin uzerine dokulur.Istege gore ince kiyilmis maydanoz ile suslenir.Yanina ayran yapilabilinir.Afiyet olsun
..

18 Mayıs 2010 Salı

Patates Ruyasi











Malzemeler:
4 adet havuc rendesi
1 kucuk mor lahana rendesi
6 orta boy patates puresi
siviyag,tereyagi,baharatlar
6 yaprak marul,uc adet taze sogan,bir demet maydanoz,biraz dereotu
Tarif:
Patateslerin kabuklari soyulup kup kup dogranir ve biraz tuz takviyesi ile bir tencerede haslanmaya birakilir.Ayri bir yerde havuc rendesi biraz siviyaginda kavrulur tuzuda atilip sogumaya birakilir.Mor lahana rendelenip siviyag,tuz ve limon ile harmanlanir.Yesillikler bir guzel temizlenip sirkeli suda bekletilip tekrar yikanip incecik incecik dogranir ve yesilliklerde siviyagi tuz ve limon ile harmanlanir.Patates pure haline getirilir ve icine bir yemek kasigi tereyagi tuz ve karabiber eklenir tekrar karistirilir.Tum bu islemler gerceklestigine gore artik dekorasyona baslayabiliriz.Ben slikon kek kalibimi kullandim siz elinizdeki sekilli kaplarinizi degerlendirebilirsiniz,en alt kisma ve en uste havucu yayiyoruz,ustune patates,sonra bir sira mor lahana onun uzerinede yesillik itina ile yerlestirilip bastirilir.Tekrar patates ve en uste havuc yerlestirilip buzdolabinda 1 saat bekletilir. Servis icin ters cevrilip bicakla istege gore dilimlenir.Afiyet olsun..

Muhallebili Kurabiye







memnun kalacaksiniz ..
Malzemeler:

3 corba kasigi kati yogurt
bir cay kasigi karbonat
bir cay kasigi kabartma tozu
250 gr tuzsuz tereyagı
3.5 su brd un(ilk 3 su brd. kadar koyun sonra gozkarari ayarlayin)
1/2 cay kasigi tuz
1/2 cay brd. pudra sekeri
Muhallebisi:
1.5 su brd. sut
bir pk. vanilya
4.5 silme yemek kasigi seker
1 yumurta sarisi
2 yk. misir nisastasi
uzerine serpmek icin pudra sekeri
Tarif:
Oncelikle muhallebi hazirlanir ve sogumaya birakilir.Kulak memesi kivaminda bir hamur elde ediyoruz,20 dk. dinlendiriyoruz.Cevizden buyuk parcalar alip avucumuzda yuvaklak sekilde inceltip icine bir tatli kasigi muhallebi koyup kapatiyoruz ve cok nazik bir dekilde avucumuzda yuvarliyoruz.Yaglanmis tepsiye dizip onceden isitilmis firinda 20 dk. kadar pisiriyoruz.Afiyet olsun..












Susamli Gevrek Pogaca


Memnun kalicaksiniz..


Malzemeler:


250 tereyagi


1 cay brd. siviyag


3 yemek kasigi kati yogurt


1 yumurta +1 yumurta aki


1 yemek kasigi sirke


2 yemek kasigi sut


1 tatli kasigi tuz


1\2 tatli kasigi seker


1 pk. kabartma tozu


Ic malzemesi:


kup kup dogranmis kasar peyniri


ustune susam


Tarif:


Hamur malzemeleri ile kulak memesi kivaminda bir hamur elde ediyoruz. 20dk. dinlendiriyoruz.Hamurdan cevizden buyuk parcalar koparip yuvarlak yapip yassilastiriyoruz,ic malzemesini koyup pogaca sekli veriyoruz yaglamis tepsiye dizip uslerine yumurta sarisi surup susam serpiyoruz..Onceden isityilmis firinda pisiriyoruz.Afiyet olsun..

Susamli Gevrek Pogaca

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Midye Baklava-Midye Tatlisi






















Uzun zaman oldu yine, gunler cok yogun gecer oldu olsun varsinda hersey saglik olsun dimi ...Buyrun bakalim leziiizzz midye baklavaya..
Malzemeler:
Bir cay brd. siviyag
Bir cay brd.sut
Bir tatli kasigi seker
Bir cay kasigi tuz
Bir cay kasigi karbonat
Bir tatli kasik maya (mayayi bu miktardan fazla koymayin bir silme tk.)
Bir yumurta
Uc su brd. kadar un
acmak icin bol nisasta
icine ceviz
serbeti:
3.5 su brd. seker
3.5 su brd. su
bir cay kasigi limonsuyu
Bir karanfil
Tarif:
Hamur malzemeleri ile kulak memesi kivaminda bi hamur hazirlayip 20 dk. dinlendirin.Hamuru 8 esit parcaya ayirin.Her bezeyi tatli tabagi kadar nisasta ile acin,sonra 8 yufkayi aralarini nisastaliyarak ustuste koyun ve incecik bir yufka acin.Actiginiz incecik yufkayi siki bir rulo yapin.sonra rulonuzun ustune bir bez ortun ve 15 dk. dinlendirin.Bir parmak inceliginde seritler dilimleyin ve yan yatirarak oklava ile oval sekilde acin ic malzemeyi koyup pogaca gibi kapatin.Yaglanmis tepsiye dizin,kizdirdiginiz tereyagini yumurta fircasi ile surun her bir midye tatli uzerine.Onceden isitilmis firina koyun guzelce kizarinca alinfirindan ilk sicaginin gitmesi icin 5 dk. bekleyin.Soguk serbeti sicak tatli ile birlestirin .Afiyet olsun...