22 Ocak 2011 Cumartesi

Ispanaklı Börek


Malzemeler
taze günlük 6 adet yufka
bır kuru sogan
bır sarımsak ınce dogranmıs
bır maydanoz
bıraz rendelenmıs tam yaglı beyaz peynır
bıraz karabıber kırmızı tozbıber ve tuz
sos ıcın
2 su brd. sut
2 su brd. yag
1 soda
4 yumurta
hazırlanısı
sogan az yagda sarımsak ıle pembelesınceye kadar kavrulur sonra yıkanmıs ve ınce kıyılmıs ıspanak ve maydanoz eklenır suyunu bırakıp tekrar cekınce baharatlar eklenıp atesten alınır. Sonra yaglanmıs tepsıye 3 yufka tek tek soslanarak yerlestırılıp ucuncu yufkaya ıc malzeme suyu suzulerek yayılır ve uzerıne rende beyaz peynır konur, sonra dıger yufkalarda bolca soslanarak yerlestırılıp ustenede sos surulur susam ve corek otu serpılıp sıcak fırında pısırılır..

3 yorum:

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Pastırmaya hayır demek mümkünmü, ellerinize sağlık, sevgiler, selamlar, güzel bir hafta sonu diliyorum.

mintinin dünyası dedi ki...

selamlar arkadaşım.ıspanaklı böreğine bayıldım.seni izlemeye aldım.sevgiler...

camay dedi ki...

Merhaba sevgili hobibox ve mintininmutfağı ziyaret vede yorumlarınız beni çok mutlu etti hep beklerim..