22 Aralık 2008 Pazartesi

Yuvalama (Antep usulu )

Yuvalamada en onemli noktalar pirinc unu kullanilarak veya bu tariftede oldugu gibi pirinci blendirdan gecirerek elde edilecek unla koftenin yogrulmasi.Normalde kofteler direk kaynayan suya atilabilinir ama onceden soyle bi tavada soteleyince cok daha lezzetli oluyor.Ikinci nokta et kuzu eti olucak yagsiz minik minik dogranmis vede cok guzel pismis olucak agizda dagilacak ..Ucuncu onemli nokta kiyma yagsiz olup iki kere cekilecek.Yogurdunuzda suzme oldumu lezzetinden buyuleneceginiz bir corbaya hazir olun..
Not:Normalinde etin suyu eklenmiyormus ben kiyamadim pisen eti suyu ile ekledim.
Malzemeler:
Kofte Harci:
250 gr. cigkoftelik kiyma
Bir su brd. pirinc(blendirdan gecirilip un haline getirilecek)
Bir dis sarimsak
Bir kuru sogan
Bir cay kasigi karabiber ve bir tatli kasigi tuz
Terbiyesi:
Iki su brd. suzme yogurt(yoksa yogurdunuzu tulbente koyun birakin suzulsun, yagi ve suyu suzulen yogurdu tulbentten bir tabaga bosaltin)
Iki kasik tereyagi ve iki tepeleme kasik un
250 gr. kuzu kusbasi
Iki su brd. nohut
Bir yumurta
Bir yemek kasigi siviyag
Bir dis sarimsak
tuz..
Sosu:
Iki tatli kasigi nane
Bir tatli kasigi tereyagi
Uc yemek kasigi siviyag
Tarif:
Nohutu aksamdan islayip duduklude haslayin, kuzu etini minik minik dograyip bir miktar tuz ve iki su brd. suda haslayin (ben duduklude pisirdim yumusacik olmasi icin).Sonra kofte harcindaki malzemeleri yogurun ve nohut buyuklugunde yuvarlayin (biraz zaman aliyor ama degicek).Bir yemek kasigi yagi tavaya koyun biraz kizinca minik kofteleri soyle bi tavada cevirin.Sonra yuvalamayi yapacaginiz tencereye ilk iki yemek kasigi tereyagini koyun unu yakmadan kavurun , bir iki brd. soguk su koyun ve tel cirpici ile cirpin.Bir dis sarimsagi ezip az su ile karsitirip corbaya ekleyin.Yavas yavas karistirarak kaynatin sonra kofteleri atin pismeye devam etsin.Haslanan kuzu eti ve nohut sulari ile birlikte corbaya eklenir.Sonra terbiyesi (yogurda yumurta ve bir yk. siviyag konulur ve cirpilir sonra corbadan biraz alinip ilitilip tekrar corbaya katilir)konulur.Yavas yavas karistirarak pisirmeye devam edilir.Ve alti kapatilip 15 dk. dinlendirilir.Sosu ile suslenerek servis yapilir.Afiyet olsun..

1 yorum:

runescape account dedi ki...

i think the archive you wirte is very good, but i think it will be better if you can say more..hehe,love your blog,,,