16 Aralık 2008 Salı

Kofteli Bezelye

Malzemeler:
250 gr. kiyma
Bir kuru sogan rendelenmis
Bir -iki dis sarimsak rendelenmis
Bir yemek kasigi domates salcasi
tuz,karabiber
bir cay brd. dogranmis havuc
bir cay brd.. patates
Bir bucuk su brd. bezelye
Bir yemek kasigi tereyagi
Tarif:
Oncelikle koftelerimizi hazirliyoruz.Koftelik kiymaya bir kuru sogani rendelenmis sekilde iki sarimsagi yine rendelenmis sekilde ekliyoruz.Sonra bir pk. kabartma tozu ve yarim cay brd. ilik su ekleyip 15 dk. yoguruyoruz.Sonra kapakli bir kap icinde 2 saat bekletilmek uzre buzdolabina kaldiriyoruz.Havuc , patates, bezelye bir tencerede iki brd. sicak su ve bir miktar tuz eklenip pisirilir.Kiyma kucuk kucuk eller islatilarak yuvarlanir ve yaglanmis tepsiye dizilir .20 dk. kizgin firinda pisirilir.En son asama olarak ayri bir tencerede bir kasik tereyaginda salca kavrulur ilk olarak bir brd. soguk su konup karistirilir sonra haslanmis sebzeler suyu ile birlikte eklenir,koftelerde eklenerek bir miktar tuz, karabiber konulur ve 15.dk daha pisirilir.5 dk alti kapatilip dinlendirilir.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: