25 Aralık 2008 Perşembe

Balparmak Tatlisi


Malzemeler:
Iki yumurta
Yarim su brd. seker
Bir pk. vanilya
125 gr. tereyagi veya margarin
Bir kase irmik (tatlilari bulamak icin)
Iki su brd. kadar un
Yarim pk. kabartma tozu
Ben uzerini hindistan cevizi ve cekilmis cevizle susledim..
Serbeti:
3.5 su brd. seker
3 su brd. su
Bir iki damla limon suyu
Tarif:
Margarin, yumurta , seker cirpilir sonra istenilirse elenerek un vanilya kabartma tozu konur ve yumusak bi hamur elde edilir.Serbet onceden kaynatilir vede ilinmaya birakilir.Hamurdan parcalar koparilarak parmak seklinde uzun ince yuvarlanir ve irmige bulanir, yagli tepsiye dizilir.Onceden isitilmis firinda rengi donene kadar pisirilir.Firindan cikarilinca ilik serbet dokulur ustune.Afiyet olsun..
Not: Geceden yapilirsa daha lezzetli oluyor..

Lebeniye Corbasi (Gaziantep)



Iste super bir lezzet daha ..
Malzemeler:
Iki su brd. haslanmis bugday(suyu ile birlikte )
Bir yumurta
250 gr. kiyma
Iki su brd. nohut(haslanmis)
Bir dis sarimsak
Iki yk. tereyagi
Iki yk. un
Iki su brd. yogurt
Nane ve iki yk. siviyag
Tuz..
Tarif:
Tavada kiyma suyunu birakip cekinceye kadar kavrulur, uzerine nohut eklenir,iyice kavurdukdan sonra haslanmis bugdaya eklenir, nohutun suyuda eklenebilir.Bir dis sarimsak ezilir eklenir .Ayri bi yerde un ve tereyagi kavrulur az soguk su eklenir cirpilir ve corbaya eklenir.Yogurdu yumurta ile terbiye edin ve yavas yavas ekleyin.Bir tasim kaynatip altini kapatin..Az yagda nane kizdirip ustune dokun.Afiyet olsun..

22 Aralık 2008 Pazartesi

Yuvalama (Antep usulu )

Yuvalamada en onemli noktalar pirinc unu kullanilarak veya bu tariftede oldugu gibi pirinci blendirdan gecirerek elde edilecek unla koftenin yogrulmasi.Normalde kofteler direk kaynayan suya atilabilinir ama onceden soyle bi tavada soteleyince cok daha lezzetli oluyor.Ikinci nokta et kuzu eti olucak yagsiz minik minik dogranmis vede cok guzel pismis olucak agizda dagilacak ..Ucuncu onemli nokta kiyma yagsiz olup iki kere cekilecek.Yogurdunuzda suzme oldumu lezzetinden buyuleneceginiz bir corbaya hazir olun..
Not:Normalinde etin suyu eklenmiyormus ben kiyamadim pisen eti suyu ile ekledim.
Malzemeler:
Kofte Harci:
250 gr. cigkoftelik kiyma
Bir su brd. pirinc(blendirdan gecirilip un haline getirilecek)
Bir dis sarimsak
Bir kuru sogan
Bir cay kasigi karabiber ve bir tatli kasigi tuz
Terbiyesi:
Iki su brd. suzme yogurt(yoksa yogurdunuzu tulbente koyun birakin suzulsun, yagi ve suyu suzulen yogurdu tulbentten bir tabaga bosaltin)
Iki kasik tereyagi ve iki tepeleme kasik un
250 gr. kuzu kusbasi
Iki su brd. nohut
Bir yumurta
Bir yemek kasigi siviyag
Bir dis sarimsak
tuz..
Sosu:
Iki tatli kasigi nane
Bir tatli kasigi tereyagi
Uc yemek kasigi siviyag
Tarif:
Nohutu aksamdan islayip duduklude haslayin, kuzu etini minik minik dograyip bir miktar tuz ve iki su brd. suda haslayin (ben duduklude pisirdim yumusacik olmasi icin).Sonra kofte harcindaki malzemeleri yogurun ve nohut buyuklugunde yuvarlayin (biraz zaman aliyor ama degicek).Bir yemek kasigi yagi tavaya koyun biraz kizinca minik kofteleri soyle bi tavada cevirin.Sonra yuvalamayi yapacaginiz tencereye ilk iki yemek kasigi tereyagini koyun unu yakmadan kavurun , bir iki brd. soguk su koyun ve tel cirpici ile cirpin.Bir dis sarimsagi ezip az su ile karsitirip corbaya ekleyin.Yavas yavas karistirarak kaynatin sonra kofteleri atin pismeye devam etsin.Haslanan kuzu eti ve nohut sulari ile birlikte corbaya eklenir.Sonra terbiyesi (yogurda yumurta ve bir yk. siviyag konulur ve cirpilir sonra corbadan biraz alinip ilitilip tekrar corbaya katilir)konulur.Yavas yavas karistirarak pisirmeye devam edilir.Ve alti kapatilip 15 dk. dinlendirilir.Sosu ile suslenerek servis yapilir.Afiyet olsun..

21 Aralık 2008 Pazar

Sweet Potato Yalanci Kabak Tatlisi:))

Gercektende tadini kabak tatlisindan ayiramadigimiz enfess tatli..
Malzemeler:
Iki adet sweet potato(tatli patates)
Bir su brd. seker
Bir cay brd. su
Uzerini suslemek icin ceviz veya iyice cekilmis antep fistik
Tarif:
Tenceremize yikayip dogradigimiz tatli patatesleri koyup uzerine sekerimizi dokuyoruz kapagini kapatip bir gece suyunu birakmasi icin dinlendiriyoruz.Sonra tencereyi atese koyup atesi cok kisik olacak kisik ateste bir cay brd. suyunuda ekleyerek yavas yavas pismeye birakiyoruz.Pistikden sonra bir saat buzdolabinda bekletin .Afiyet olsun..

Yogurmadan Ekmek

Tarif portakal agacindan http://www.portakalagaci.com/ ..

Super Cheesecake...


Malzemeler:
Iki adet labne peyniri
Bir adet vanilya
Bir portakal, bir limon kabugu rendesi
Bir tatli kasigi limon suyu ,bir tatli kasigi portakal suyu
Bir yemek kasigi un, bir yemek kasigi nisasta
3 yumurta
Bir su brd. seker
Yarim su brd. cig sut kremasi
Bir cay brd. suzme yogurt
Ayri bir kapta iki yumurta aki ve bir cay brd. seker koyulasina kadar cirpilir..
Taban:
Iki pk. burcak biskuvi, 40 gr. tereyagi,bir yemek kasigi bal..
Ben uzerini hindistancevizli beyaz cikolata rendesi ile susledim..
Tarif:
Ilk olarak seker ve oda sicakliginda yumusamis peynirleri cirpiyoruz , sonra tek tek eklenecek yumurtalar katiliyor, sonra diger malzemeler eklenip cirpma islemine devam edilir son olarak yumurta akli karisimda eklenip islem tamamlanir .Onceden hazir edilecek taban islemi icin kullanacaginiz borcam veya tepsi tereyaglanir ve buzluga konulur iki pk. burcak biskuvi rondodan gecirilip 40 gr. eritilmis tereyagi ve bal ile yogurulur.Tepsiye duzgun bir sekilde yayilip bastirilir .Yine buzlukta 20.dk. bekletilir.Hazirlanmis karisim ustune dokulup onceden isitilmis firinda pisirilir. Pisme esnasinda altina isiya dayanikli bir kap icinde su konulur , bu islem kekin catlamasini bir nebze onliyecektir.Pisen kekinizi firinin isi ayarini kapatip kapagi uzerinde sogumaya birakin .Bir sure sonra tezgaha alip soguma islemine devam edilecek.Sonra uzerine dilediginiz sosu dokebilirsiniz , ben cilek receli kullandim, esim ahududulu istemisti ama disari cikamayinca evde bulunanla yaptim.Son olarak sos yayilir ve buzdolabinda (buzluk kisminda degil) en az 7-8 saat beklettiden sonra servis yapilir..Afiyet olsun...

16 Aralık 2008 Salı

Kofteli Bezelye

Malzemeler:
250 gr. kiyma
Bir kuru sogan rendelenmis
Bir -iki dis sarimsak rendelenmis
Bir yemek kasigi domates salcasi
tuz,karabiber
bir cay brd. dogranmis havuc
bir cay brd.. patates
Bir bucuk su brd. bezelye
Bir yemek kasigi tereyagi
Tarif:
Oncelikle koftelerimizi hazirliyoruz.Koftelik kiymaya bir kuru sogani rendelenmis sekilde iki sarimsagi yine rendelenmis sekilde ekliyoruz.Sonra bir pk. kabartma tozu ve yarim cay brd. ilik su ekleyip 15 dk. yoguruyoruz.Sonra kapakli bir kap icinde 2 saat bekletilmek uzre buzdolabina kaldiriyoruz.Havuc , patates, bezelye bir tencerede iki brd. sicak su ve bir miktar tuz eklenip pisirilir.Kiyma kucuk kucuk eller islatilarak yuvarlanir ve yaglanmis tepsiye dizilir .20 dk. kizgin firinda pisirilir.En son asama olarak ayri bir tencerede bir kasik tereyaginda salca kavrulur ilk olarak bir brd. soguk su konup karistirilir sonra haslanmis sebzeler suyu ile birlikte eklenir,koftelerde eklenerek bir miktar tuz, karabiber konulur ve 15.dk daha pisirilir.5 dk alti kapatilip dinlendirilir.Afiyet olsun..

14 Aralık 2008 Pazar

Islim Kebabi


Malzemeler:
3 adet uzun patlican
Bir adet sogan
Bir iki dis sarimsak
250 gr. kusbasi
Bir adet kirmizi bir adet yesil biber
Baharatlar
Ustune bir tatli kasigi domates salcasi, iki domates puresi bir cay brd. ilik su , tuz, karabiber..
Tarif:
Tencereye kusbasi etleri koyup suyunu birakip tekrar cekene kadar bekliyoruz , sonra bir miktar siviyag ekleyip , ince dogranmis sogan , sarimsak, biberleri koyuyoruz.Soteleyip altini kisiyoruz ilerleyen dakikalarda bir cay brd. sicak su ilave edip kisik ateste bir saat pisiriyoruz.Patlicanlari 5-6 saat sicak tuzlu suda bekletip acisini cikariyoruz.Sonra iyice kurulayip kizgin yagda kizartiyoruz.Sonra bir kase yardimi ile patlicanlarin icine ic malzemeden koyup sekil veriyoruz. Borcama dizip ustunun sosunu dokup firinda yarim saat pisirip servis yapiyoruz.Afiyet olsun..

Tiramisu

Malzemeler:
Bir paket kedi dili biskuvi
Bir litre sut
4 tepeleme kasik un
Bir kasik nisasta
Iki yumurta sarisi
Bir vanilin
Bir pk. labne peynir
Bir pk hazirlanmis kremsanti
Kedi dilini islatmak icin ilik suticine birer tatli kasigi cacao, neskafe, kapicino
Bir fincan seker
uzeri icin cacao
Tarif:
Sutu tencereye alip icine tel cirpici ile cirparak un , nisasta, seker , vanilya,konur, yumurta arilari ayri biryerde cirpilarak eklenir, yogunlasinca oda isisinda yumusamis labne peyniri eklenir ve son bi tasim kaynatilip alti kapatilir .Ilininca onceden hazirlanmis kremsantide eklenerek cirpilir.Borcama kedi dilleri yerlestirilir, neskafeli karisimla islatilir ve ustune kremasi dokulur,sonra birkez daha ayni islem tekrarlanir.Dolapta bir gun bekletilir.Afiyet olsun.,.

13 Aralık 2008 Cumartesi

Izmir Kofte

Malzemeler:
Bir kuru sogan (rendelenmis )
500 gr. kiyma
Bir tatli kasigi kabartma tozu
Bir cay brd. kadar ilik su veya soda
Tuz , karabiber ..
Tarif:
Tum malzemeler iyice yogurulur ve kapali bir kapta buzdolabinda bir gun bekletilir .Dinlenmis kofte hamuruna istenilen sekil verilir .Yagli borcam veya tepsiye dizilip firinda kizartilinir.Afiyet olsun..

7 Aralık 2008 Pazar