4 Ocak 2009 Pazar

Ayva Tatlisi


Ayva tatlisini ilkkez denedim ablam cok guzel yapar onunki kadar guzel yapamadim ama yapimi pratik lezzeti harika bi tatli..
Malzemeler:
Iki ayva
Yarim cay kasigi gida boyasi( nar veya visne suyuda olur)
7 yk. seker
Iki-uc adet karanfil
Ayva cekirdekleri
Bir su brd. su
Yayvan bir tencere
ustune ceviz veya istediginiz farkli birsey.
Kaymak veya kremsanti
Tarif:
Ayvalarin kabuklari soyulup orta kismi temizlenir.Cekirdeklerini atmiyoruz.Tencereye oyuk kisimlari uste gelicek sekilde dizilip ustlerine 7 yk. tozsekeri dokulur.Sonra suyu eklenir icine karanfiller ve cekirdeklerde atilarak ayri bir yerde yarim caykasigi gida boyasi ve bir miktar su iyice cirpilar ve tencereye eklenir, suyu kaynayincaya kadar yuksek ateste ki 5 dk. icinde kayniyor sonra altini iyice kisiyor kapagi kapatiyoruz.Dinlene dinlene 1 saat pisiriyoruz.Rengi donunce vede yumusayinca buzdolabinda 1-2 saat bekletip kaymak veya kremsanti ile servis ediyoruz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: