23 Ocak 2009 Cuma

Kasar Peynirli Pogaca


Bu tarif sevgili Ozgulun sayfasindan , ona bu garantili tarifi icin cook tesekkur ediyor ellerine saglik diyorum ..(link:http://www.ozguluntarifleri.com/2009/01/kasarli-pogaca-zeytinli-acma-corek/


Terbiyeli Sebze Corbasi


Yine cok lezzetli bi corba tarifi geliyor.
Malzemeler:
2 yk. un
4 yk. tereyagi
Koftesi:
100 gr. kiyma
Bir kuru sogan rendesi
Bir cay brd. kuru ekmek rendesi
Baharatlar(ben kimyon, karabiber, tuz,kirmizi toz biber koydum)
Bir yumurta
Bir -iki dal maydanoz incecik dogranmis
Bir kahve fincani pirinci yikayip suzup ekliyoruz kiymaya
Terbiyesi:
Bir yumurta sarisi
Yarim limonun suyundan biraz azaltip koyun
Sebzeler:
1 havuc minik kupler halinde
1 patates ayni sekilde hazirlanmis
Tarif:
Ben oncelikle sebzeleri hazirladim ve koftelik malzemeleri yogurup minik yuvarlaklar (misket buyuklugu) yaptim, tum bunlari iki bardak kaynamis suda hasladim,(kofteler onceden tavada bir iki damla yagda sotelenirse cok daha lezzetli oluyor).Tencereye tereyagini koyup erittim ve unla kavurdum soguk su ekledim topaklanmamasi icin cirpma teli ile devam ettim bi sure karistirmaya.Kaynayinca diger tarafta pisen sebzeli ve kofteli suyu ekleyip bir tasim kaynattim , terbiyesi icin yumurta sarisi ve limon suyunu iyice cirpip ilistirarak corbaya ekledim yine bi tasim kaynatip altini kapattim.Ustune istediginiz sosu yapabilirsiniz ben tatli kirmizi toz biber yaktim biraz yagda , o sekilde servis yaptim.Afiyet olsun...

Yayla Corbasi

Yayla corbasini cocuklugumdan beri cok severim , annem cok guzel yapardi..
Malzemeler:
Bir cay brd. pirinc (yikanip , suzulmus)
Bir-iki dis guzel ezilmis sarimsak
Bir su brd. yogurt
Bir yumurta
Bir yk. siviyagi
Iki silme corba kasigi un
Bir tatli kasigi tuz
Iki su brd. tavuk suyu
Ustu icin
nane , sivi veya tereyagi
Tarif:
Pirinci tencereye alip ustunu gecicek kadar su ile hasliyoruz,sonra ayri bi kapta yogurt, bir yk. siviyag,yumurta , un ve bir miktar su cirpiyoruz,ilitarak pirince ekliyoruz,ezilmis sarimsaklar, tavuk suyu ve tuz ile bir iki tasim kaynatip kivam almasini bekliyoruz..Ustune nane yakip afiyetle yiyoruz.Afiyet olsun..

7 Ocak 2009 Çarşamba

Portakal Kabugu Receli

Portakal kabugu recelini gecenlerde esim istedi bende seve seve yaptim daha once hic denememistim sonucu merak ediyordum biraz zaman aliyor ama deyiyor..
Malzemeler:
3 adet portakal kabugu (kolay dograyicilar ile icinin beyaz kismini cok almadan keserseniz daha guzel olur)
Iki su brd. seker
Bir su brd. su
Bir karanfil
Bir portakal kabugu rendesi
Bir limon kabugu rendesi
Tarif:
Portakallari iyice yikayip kabuklarini ince tabaka seklinde aliyoruz.Sonra seritler halinde kestigimiz portakal kabuklarini yine kucuk seritler haline getiriyoruz.Tencereye ustunu gecicek kadar sicak su koyup bir gece bekletiyoruz.Yine tencereye ustunu gecicek kadar su alip kaynatip bu suyu dokuyoruz.Ayni islemi 4 kez tekrar ediyoruz.Portakal kabugunun acisi ve asidi cikinca suyunu son kez suzup tekrar kabuklarin uzerine iki su brd. seker ve bir su brd. suyumuzu alip kaynamaya birakiyoruz .Karanfili atip yagunlasmasini bekliyoruz.Kaynayip yogunlasmaya baslayinca portakal ve limon kabugu rendesini(rendenin en kucuk tarafinda yapilacak pure kivaminda )koyup yogunlasincaya kadar kaynatiyoruz.Pisince ilinmasi icin bekletip kavanoza aliyoruz.Afiyet olsun..

New York Cheesecake


Yapimi cook kolay lezzeti bir harika oldu ..
Malzemeler:
Iki pk. krenm peynir labne peyniri(800 gr.)
5 yumurta
Bir adet vanilya
Bir su brd. toz seker
Bir pk. vanilya
Bir portakal bir limon kabugu rendesi
Bir pk. burcak yulafli biskuvi
Bir yemek kasigi yumusak tereyagi
Ben uzeri icin portakal kabugu receli yaptim:)
Tarif:
Iki pk. labne peyniri oda sicakliginda bekletip yumusak hali ile derin bir kab icinde cirpmaya basliyoruz .Sonra icine sekeri ilave ediyoruz ve krema gibi oluncaya kadar cirpiyoruz.Yumurtalari tek tek kirip karisima yediriyoruz.Cirpma islemi vanilya ve portakal limon kabugu rendelerinide ekleyerek devam ediyor .Tum bu islemlere baslamadan bir saat once cheesecake i yapacaginiz kaba burcak biskuviyi rondodan gecirip tereyagi ile karistirip tabani hazirliyoruz .Tereyaglanmis kabin zeminine biskuvili karisimi esit yayiyoruz.Buzdolabinda bekletiyoruz.Bir saat sonra buzdolabindan cikarip hazirlanmis karisimi icine dokup sicak firinda ustu altin sarisi olana kadar pisirip firindan cikariyoruz.Ve mutfak tezgahinda ilinmaya birakiyoruz.Ilininca buzdolabina alip 2-3 ssat bekletiyoruz..Afiyet olsun..




5 Ocak 2009 Pazartesi

Ton Balikli Pizza


Kosovada kaldigimiz zamanlarda cok yapardim uzun zamandir yapmamisim bu guzel pizzayi, tavsiye edilir..
Malzemeler:
Hamur:
175 ml. sut
175 ml su
Bir yk. tereyagi(kenarlarini yaglamak icin)
1/2 caykasigi mahlep
Iki yk. siviyag
500 gr. un
Bit tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi seker
Ust malzeme:
Bir cay brd. haslanmis misir
Bir su brd. ton baligi
Bir cay brd. biraz az domates puresi istege bagli baharatlar(karabiber, kekik, kirmizi biber)bir yk. siviyagi,bir cimdik tuz vede bir yk ketcap klarisimi..
ustune kasar rendesi
Tarif:
Kulak memesi kivaminda bir hamur yogurulur ve mayalanmaya birakilir.Sonra hamuru kepekunlu tezgahta merdane ile acin pisirilecek pizza tasi veya tepsiye de kepek unu serpin ve yufkayi oraya yerlestirin .Kenarlarini katlayin ve tepside 30 dk. mayalandirin .Ust malzemesini sirasiyla salcali karisim uzerine misir balik ve kasar koyun sicak firinda pisirin..Afiyet olsun..




4 Ocak 2009 Pazar

Ayva Tatlisi


Ayva tatlisini ilkkez denedim ablam cok guzel yapar onunki kadar guzel yapamadim ama yapimi pratik lezzeti harika bi tatli..
Malzemeler:
Iki ayva
Yarim cay kasigi gida boyasi( nar veya visne suyuda olur)
7 yk. seker
Iki-uc adet karanfil
Ayva cekirdekleri
Bir su brd. su
Yayvan bir tencere
ustune ceviz veya istediginiz farkli birsey.
Kaymak veya kremsanti
Tarif:
Ayvalarin kabuklari soyulup orta kismi temizlenir.Cekirdeklerini atmiyoruz.Tencereye oyuk kisimlari uste gelicek sekilde dizilip ustlerine 7 yk. tozsekeri dokulur.Sonra suyu eklenir icine karanfiller ve cekirdeklerde atilarak ayri bir yerde yarim caykasigi gida boyasi ve bir miktar su iyice cirpilar ve tencereye eklenir, suyu kaynayincaya kadar yuksek ateste ki 5 dk. icinde kayniyor sonra altini iyice kisiyor kapagi kapatiyoruz.Dinlene dinlene 1 saat pisiriyoruz.Rengi donunce vede yumusayinca buzdolabinda 1-2 saat bekletip kaymak veya kremsanti ile servis ediyoruz.Afiyet olsun..

Cig Kofte

Esim cok guzel yapar cigkofteyi tarifi kendisinden aynen aktaracagim..

1 Ocak 2009 Perşembe

Kazan Kebabi Urfa yoresi


Superr..
Malzemeler:
300 gr. kiyma
5-6 adet uzun kemer patlican
Bir adet kirmizi veya yesil sivri biber(kup kup dogranmis)
Bir-iki dis sarimsak
Bir adet kuru sogan
Karabiber, tuz..
Bir yemek kasigi siviyag
Iki domates bir yesil sivri biber
Tarif:
Koftesi icin kiyma , sogan, sarimsak ,siviyag , baharatlar ve biber yogrulup geceden buzdolabina konulup sabaha kadar dinlendirilir.Patlicanlar alacali dohgranip patlicani bolmeden verev kesikler atilir tuzlu sicak suda 4-5 saat bekletilir,patlicanlari havlu kagit veya mutfak bezinizle iyice kurulayin ve kofteyi esit miktarda aralara yerlestirin.Yaglanmis tepsiye dizip 1 su bardagi domates pureli suya bir yk siviyag ve tuz karabiber katip ustune gezdirin.Yine domatesleri ve biberi kupler halinde dograyip uzerine yayin .Ustune firina girebilecek bi kapak bastirin.Sicak firinda 45-50 dk. pisirin .Afiyet olsun..