20 Mayıs 2010 Perşembe

Domates Canaginda Patlican Kasar







Memnun Kalacaksiniz..



Malzemeler:



10 adet kucuk domates



3 adet kemer patlican



2 adet domates rendesi



karabiber,tuz,kimyon,isot veya pulbiber



bir yemek kasigi tereyagi



bir cay brd. sicak su



incecik kare sekilde kesilmis kasar dilimleri 10 adet



Patlicanlari kizartmak icin 2 brd siviyag



Tarif:



Patlicanlari tuzlu ilik suda 20 dk. bekletin , havlu pecete ile kurulayin,kucuk kupler halinde dograyin ,siviyagini teflon tencerede kizdirin ve patlicanlari kizartin.Domateslerin itina ile iclerini oyun ,kizaran patlicanlari kevgirle tencereden havlu kagit uzerine alin,ayri bir tencerede tereyagini eritin ,domates rendesini icine koyun ve kavurun ,patlicanlari ve baharatlarida ekleyip harmanlayin..Ic malzemeyi cay kasigi yardimi ile domateslerin icine doldurun,borcama yerlestirin ve borcamin dip kismina bir cay brd. sicak su dokun.Onceden isitilmis firinda ilk on dk. pisirin ,sonra borcami cikarip ustune kasar peynirlerini koyup 15dk. daha pisirin.Maydanoz ile susleyin..Afiyet olsun..

5 yorum:

ebru dedi ki...

abla ellerine sağlık değişik bir tarif olmuş patlıcan seven biri olarak deneyeceğim...

camay dedi ki...

Cok cici oluyorlar eminecim mutlaka dene lezzetide cok hos,izgara menulerinin veya firin yemekleri yanina ,masada ortaya meze orduv olarakda yapilabilir..

camay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Lezzet Adası dedi ki...

ellerinize sağlık çok harika görünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim.

sevilayinaynasi dedi ki...

mrhabalar tarfileriniz sunumlarınız harika izlenmektesiniz:)