17 Mayıs 2010 Pazartesi

Midye Baklava-Midye Tatlisi






















Uzun zaman oldu yine, gunler cok yogun gecer oldu olsun varsinda hersey saglik olsun dimi ...Buyrun bakalim leziiizzz midye baklavaya..
Malzemeler:
Bir cay brd. siviyag
Bir cay brd.sut
Bir tatli kasigi seker
Bir cay kasigi tuz
Bir cay kasigi karbonat
Bir tatli kasik maya (mayayi bu miktardan fazla koymayin bir silme tk.)
Bir yumurta
Uc su brd. kadar un
acmak icin bol nisasta
icine ceviz
serbeti:
3.5 su brd. seker
3.5 su brd. su
bir cay kasigi limonsuyu
Bir karanfil
Tarif:
Hamur malzemeleri ile kulak memesi kivaminda bi hamur hazirlayip 20 dk. dinlendirin.Hamuru 8 esit parcaya ayirin.Her bezeyi tatli tabagi kadar nisasta ile acin,sonra 8 yufkayi aralarini nisastaliyarak ustuste koyun ve incecik bir yufka acin.Actiginiz incecik yufkayi siki bir rulo yapin.sonra rulonuzun ustune bir bez ortun ve 15 dk. dinlendirin.Bir parmak inceliginde seritler dilimleyin ve yan yatirarak oklava ile oval sekilde acin ic malzemeyi koyup pogaca gibi kapatin.Yaglanmis tepsiye dizin,kizdirdiginiz tereyagini yumurta fircasi ile surun her bir midye tatli uzerine.Onceden isitilmis firina koyun guzelce kizarinca alinfirindan ilk sicaginin gitmesi icin 5 dk. bekleyin.Soguk serbeti sicak tatli ile birlestirin .Afiyet olsun...

3 yorum:

Şenay dedi ki...

Bunu bazısı kabartma tozuyla yapıyor öyle kıtır oluyormuş böylesi nasıl?Çıtırmı gene?Güzel görünüyor ama bunun kaç tarifi var elimde ama denemedim daha.Misafir geleceği zaman (her zaman da gelmiyor kendi memleketimiz olmadığı için)Hataylıyız ama İstanbuldayuız yani.Mayalımı kabartma tozlumu güzel acaba?

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ellerınıze saglık harıka görunuyor.cok degışık olmus.paylasımlar ıcın bende beklerım sevgiler:)

Mimse dedi ki...

Merhabalar, yazılarınızı beğenerek takip ediyoruz. Profesyonel olarak yazı hayatınıza başlamayı düşünürseniz, sitemizde her hafta 1-2 yazı yazmanızdan memnuniyet duyarız. Geri dönerseniz seviniriz.
Mail adresimiz: yazar@vbide.com
Web Sitemiz: http://www.vbide.com