18 Mayıs 2010 Salı

Patates Ruyasi











Malzemeler:
4 adet havuc rendesi
1 kucuk mor lahana rendesi
6 orta boy patates puresi
siviyag,tereyagi,baharatlar
6 yaprak marul,uc adet taze sogan,bir demet maydanoz,biraz dereotu
Tarif:
Patateslerin kabuklari soyulup kup kup dogranir ve biraz tuz takviyesi ile bir tencerede haslanmaya birakilir.Ayri bir yerde havuc rendesi biraz siviyaginda kavrulur tuzuda atilip sogumaya birakilir.Mor lahana rendelenip siviyag,tuz ve limon ile harmanlanir.Yesillikler bir guzel temizlenip sirkeli suda bekletilip tekrar yikanip incecik incecik dogranir ve yesilliklerde siviyagi tuz ve limon ile harmanlanir.Patates pure haline getirilir ve icine bir yemek kasigi tereyagi tuz ve karabiber eklenir tekrar karistirilir.Tum bu islemler gerceklestigine gore artik dekorasyona baslayabiliriz.Ben slikon kek kalibimi kullandim siz elinizdeki sekilli kaplarinizi degerlendirebilirsiniz,en alt kisma ve en uste havucu yayiyoruz,ustune patates,sonra bir sira mor lahana onun uzerinede yesillik itina ile yerlestirilip bastirilir.Tekrar patates ve en uste havuc yerlestirilip buzdolabinda 1 saat bekletilir. Servis icin ters cevrilip bicakla istege gore dilimlenir.Afiyet olsun..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Camay cim yine fena dokturmussun, gecenin bu vaktinde aciktirdin beni, ozlemistik yeni tariflerini ellerine saglik hepsi nefis gorunuyor
MEVLUDE

gulbera dedi ki...

OOOO arkadasim ne zamandir yeni seyler eklemiyordun ozlettin kendini ama yeni tarifler super,ellerine saglik

camay dedi ki...

Cok saolun canim arkadaslarim ,dayanamadim iste yapmadan duramiyorum madem siteyede atayim dedim,biriktide boyle bircok tarif zamanla aktaririm umarim..sevgiyle...