10 Ekim 2008 Cuma

Cevizli Ev Baklavasi..



Malzemeler:
1 su brd.ilik sut
1 kabartma tozu
Yarim su brd. siviag
Iki yk. tereyagi
Iki yk.sirke
Iki yumurta
4 su brd kadar un
ic malzemesi:
Cekilmis ceviz
Acmak icin nisasta cogunlukta olmak uzre nisastali unlu karisim..
Ustune dokmek icin :
100 gr. tereyagi
Serbeti:
7 su brd. seker
6.5 su brd. su
yarim limon suyu
Tarif:
Ilk serbet kaynamaya konulur. Hamur malzemeleri ile yumusak bir hamur elde edip, 10 dk. kadar hamuru dinlendirin .Sonra hamuru 3 esit parcaya ayirip her bir bezeyi 15 er kucuk bezelere ayirin.Tek tek servis tabagi kadar buyutup , sonra enustteki haric aralari nisastali karisimdan katarak 15 bezeyi ustuste koyup inceltin, tepsiniz buyuklugunde acin(merdane yardimi ilede olur).Ilk 15 li yufkayi tepsiye koyup ustune ceviz yayin, sonraki 15 li yufkada acilip ustune ceviz yayilir ve son yufkada inceltilip en uste yerlestirilip , dilediginiz sekilde kesilir.Sonra iyice kizdirilmis tereyagi esit miktarda dokulur baklavanin uzerine.Sonra sicak firinda 40 dk. kadar pisirilir.Baklava ilik, serbet ilik birlestirilir.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: