20 Ekim 2008 Pazartesi

Selame(Cerkez Mutfagi)




Kiyir kiyir , cok leziz bir hamur kizartmasi tarifi..
Malzemeler:
3 su brd. elenmis un
Bir cay brd. kadar kati yogurt
Bir yumurta
Bir turk kahvesi fincani siviyag
Bir kabartma tozu
Bir silme tatli kasigi tuz
Ic Malzemesi:
Istege gore peynirli veya patatesli ic hazirlayabilirsiniz , ben peynir vede maydanoz karisimli ic kullandim
Kizartmak icin iki su brd. aycicek yagi
Tarif :
Hamur malzemelerini hamur yogurma kabina alip ozenli bir sekilde yogurun elinizi birakicak yumusak kivamli bir hamur olucak.Hamuru 15-20 dk. dinlendirin ustu kapali birsekilde.Sonra iki parcaya ayirdiginiz hamuru unlanmis tezgahta her bezeyi rulo yapin vede esit cevizden biraz buyuk bezelere ayirin.Her bir kucuk bezeyi yuvarlak sekilde acip ic malzemesini koyup yarim ay seklinde kapatip kizgin yagda kizartin.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: