4 Ekim 2008 Cumartesi

Yunanistan Kavala Kurabiyesi


Sırrı Yunanistan da saklı süpperr bir lezzet..Edirne veya farklı illerde bence orjinal tadı yakalanamıyor..Bu kurabiyeleri bugun yaptim esim maca gidiyordu mac sonrasina arkadaslari ile yenildi vede cok begenildi, tavsiye edilir..
Malzemeler:
500 gr. un
Bir su brd. pudra sekeri
yarim su brd. sivi yag
250 gr. yumusak tereyagi
Bir yumurta aki
vanilya , kabartma tozu
Bir su brd iyi cekilmis file badem
Tarif:
Once tavada yagsiz birsekilde un kavrulur , sogumaya bırakılır başka bir tavada bademler kavrulur ve öğütülür ..sonra derin plastik bir kap icine un elenir , tereyagi, vanilya , kabartma tozu , yumurta aki, siviyag,pudra sekeri badem konulup yogurulur,sonra yarim ay sekli verilip yagli kagit serili tepsiye dizilir .Onceden isitilmis 400 derecelik firina konulur derece bir miktar dusurulur, 20 dk. sonra cikarilir(ustleri henuz beyazken )Disarida 5-10 dk. bekletin.Sonra firin ayari yine 400 e getirilir , kurabiyeler tekrar firina atili ve rengi donene kadar pisirilir.Soguyunca ustune pudra sekeri elenerek dokulur.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: