25 Aralık 2008 Perşembe

Balparmak Tatlisi


Malzemeler:
Iki yumurta
Yarim su brd. seker
Bir pk. vanilya
125 gr. tereyagi veya margarin
Bir kase irmik (tatlilari bulamak icin)
Iki su brd. kadar un
Yarim pk. kabartma tozu
Ben uzerini hindistan cevizi ve cekilmis cevizle susledim..
Serbeti:
3.5 su brd. seker
3 su brd. su
Bir iki damla limon suyu
Tarif:
Margarin, yumurta , seker cirpilir sonra istenilirse elenerek un vanilya kabartma tozu konur ve yumusak bi hamur elde edilir.Serbet onceden kaynatilir vede ilinmaya birakilir.Hamurdan parcalar koparilarak parmak seklinde uzun ince yuvarlanir ve irmige bulanir, yagli tepsiye dizilir.Onceden isitilmis firinda rengi donene kadar pisirilir.Firindan cikarilinca ilik serbet dokulur ustune.Afiyet olsun..
Not: Geceden yapilirsa daha lezzetli oluyor..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

I like your blog