14 Aralık 2008 Pazar

Islim Kebabi


Malzemeler:
3 adet uzun patlican
Bir adet sogan
Bir iki dis sarimsak
250 gr. kusbasi
Bir adet kirmizi bir adet yesil biber
Baharatlar
Ustune bir tatli kasigi domates salcasi, iki domates puresi bir cay brd. ilik su , tuz, karabiber..
Tarif:
Tencereye kusbasi etleri koyup suyunu birakip tekrar cekene kadar bekliyoruz , sonra bir miktar siviyag ekleyip , ince dogranmis sogan , sarimsak, biberleri koyuyoruz.Soteleyip altini kisiyoruz ilerleyen dakikalarda bir cay brd. sicak su ilave edip kisik ateste bir saat pisiriyoruz.Patlicanlari 5-6 saat sicak tuzlu suda bekletip acisini cikariyoruz.Sonra iyice kurulayip kizgin yagda kizartiyoruz.Sonra bir kase yardimi ile patlicanlarin icine ic malzemeden koyup sekil veriyoruz. Borcama dizip ustunun sosunu dokup firinda yarim saat pisirip servis yapiyoruz.Afiyet olsun..

3 yorum:

fatma dedi ki...

camaycim bende sana takiliyorum artik tariflerin cok guzel denediklerime kayinpederim ve esim bayildilar.beyti kebabi herkese tavsiye ediyorum basarilarinin devamini ve kolayliklar diliyorum diger tariflerini de sirayla denicem tesekkurler

fatma dedi ki...

camaycim bende sana takiliyorum artik tariflerin cok guzel denediklerime kayinpederim ve esim bayildilar.beyti kebabi herkese tavsiye ediyorum basarilarinin devamini ve kolayliklar diliyorum diger tariflerini de sirayla denicem tesekkurler

Camay dedi ki...

Fatmacim cok tesekkurler bu guzel sozlerin icin tariflerin hosunuza gitmesi beni cok mutlu ediyor ,umarim deniyecegin diger tariflerdende memnun kalirsin, sevgiyle..