1 Ocak 2009 Perşembe

Kazan Kebabi Urfa yoresi


Superr..
Malzemeler:
300 gr. kiyma
5-6 adet uzun kemer patlican
Bir adet kirmizi veya yesil sivri biber(kup kup dogranmis)
Bir-iki dis sarimsak
Bir adet kuru sogan
Karabiber, tuz..
Bir yemek kasigi siviyag
Iki domates bir yesil sivri biber
Tarif:
Koftesi icin kiyma , sogan, sarimsak ,siviyag , baharatlar ve biber yogrulup geceden buzdolabina konulup sabaha kadar dinlendirilir.Patlicanlar alacali dohgranip patlicani bolmeden verev kesikler atilir tuzlu sicak suda 4-5 saat bekletilir,patlicanlari havlu kagit veya mutfak bezinizle iyice kurulayin ve kofteyi esit miktarda aralara yerlestirin.Yaglanmis tepsiye dizip 1 su bardagi domates pureli suya bir yk siviyag ve tuz karabiber katip ustune gezdirin.Yine domatesleri ve biberi kupler halinde dograyip uzerine yayin .Ustune firina girebilecek bi kapak bastirin.Sicak firinda 45-50 dk. pisirin .Afiyet olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

where you come from!