5 Ocak 2009 Pazartesi

Ton Balikli Pizza


Kosovada kaldigimiz zamanlarda cok yapardim uzun zamandir yapmamisim bu guzel pizzayi, tavsiye edilir..
Malzemeler:
Hamur:
175 ml. sut
175 ml su
Bir yk. tereyagi(kenarlarini yaglamak icin)
1/2 caykasigi mahlep
Iki yk. siviyag
500 gr. un
Bit tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi seker
Ust malzeme:
Bir cay brd. haslanmis misir
Bir su brd. ton baligi
Bir cay brd. biraz az domates puresi istege bagli baharatlar(karabiber, kekik, kirmizi biber)bir yk. siviyagi,bir cimdik tuz vede bir yk ketcap klarisimi..
ustune kasar rendesi
Tarif:
Kulak memesi kivaminda bir hamur yogurulur ve mayalanmaya birakilir.Sonra hamuru kepekunlu tezgahta merdane ile acin pisirilecek pizza tasi veya tepsiye de kepek unu serpin ve yufkayi oraya yerlestirin .Kenarlarini katlayin ve tepside 30 dk. mayalandirin .Ust malzemesini sirasiyla salcali karisim uzerine misir balik ve kasar koyun sicak firinda pisirin..Afiyet olsun..




2 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli gorunuyor, ellerinize saglik..

Vefa Doğu dedi ki...

Tarif için teşekkürler