10 Ekim 2008 Cuma

Perisan Kurabiye



Canim agca yengem yapardi bize bu kurabiyeleri, perisan kurabiye denildimi bizde akla ilk gelen isim , kalbinin guzelligi yemeklerine yansiyor adeta, yaptigi her yemek cok lezzetli oluyor .Kurabiyeleri yaparken tepsiye yerlestirme asamasinda esim napiyosun biraz ozenli koysaydin diyince cok guldum, bunlar perisan kurabiye ozelligi bu dedim ve bizde hos bi anisi olmus oldu.Arkadaslarimin cok begendigi tarifi sizlerle paylasiyorum..
Malzemeler:
250 gr. tereyagi
Bir su brd. biraz az toz seker
Bir kabartma tozu, bir vanilya
Bir limon kabugu rendesi (rendenin en ince bolumunde pure kivaminda olmali)
Iki yumurta
Bir cay brd. cig krema
Bir tatli kasigi tarcin
Uc yemek kasigi incecik dilimlenmis kuru kayisi
Bir turk kahvesi fincani iri cekilmis ceviz
Uc yemek kasigi kucucuk kupler halinde dogranmis kuru incir
Uc yemek kasigi kus uzumu
Tarif:
Ilk olarak yumurtalar yumusak margarin , krema ve seker tahta bir kasik ile karistirilir sonra un , kabartma tozu ve vanilya uzerine elenir, ve diger malzemelerde konularak yumusak bir hamur elde edilir.Sonra yaglanmis veya yagli kagit dizili tepsiye sekildeki gibi elinizle ceviz buyuklugunde koparip koparip yassilastirmadan konulur.180 derecelik firinda ustu kizarina kadar pisirin.Afiyet olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

harika oldu simdi yaptım mutlaka deneyin