19 Temmuz 2008 Cumartesi

Karni Yarik


Enfesss..
Malzemeler:
6 adet kucuk boy patlican
Kizartmak icin bir cay brd. siviyag
Ic malzemesi ;
250 gr. kiyma
bir adet sivri birber
Bir adet domates
iki dis sarimsak
Bir adet kuru sogan
Bir tatli kasigi biber salcasi
kimyon, tuz, karabiber..
firinlarken ustu icin bir su brd. su , bir miktar tuz ve bir tatli kasigi domates salcasi karistirip kenarlarindan pisirilen kaba dokulur..
Tarif:
Patlicanlar alacali dogranip kesikler atilir ve kizgin yagda heryeri kizartilir , havlu pecete uzerine alinir ve diger tarafta tum ic malzemesi kavrulur pistikten sonra ilinmaya birakilir.Patlicanlarin tatli kasigi yardimi ile gobek kisimlari acilir ve icten konulur sonra pisirme kabina yerlestirilir ve suyu eklenir .Yaklasik 40 dk. pistikten sonra karniyariklar firindan cikarilir ve 5-10 dk. dinlendirilip servis edilir..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: