Biscotti Italyan'lara ait bir kurabiye tatli cesidi , italyanca cifte kavrulmus , iki kere firinlanmis manasina geliyormus .
Malzemeler:
70 gr. yumusak tereyagi
Bir su brd. seker
Bir tk. kabartma tozu
Bir pk vanilya
Bir su brd. ceviz
Bir portakal kabugu rendesi
Iki yemek kasigi portakal suyu
iki yumurta
bir cimdik tuz
Tarif:
Un , kabartma tozu vanilya elenerek derin bir kaba alinir sonra diger malzemeler konularak yogurulur sonra hafif unlanmis tezgahta yuvarlayip uzerine tozseker ve cekilmis ceviz serpilir yagli tepsiye konulur ve onceden isitilmis firinda 30 dk . pisirilir.Uzeri hafif kizarinca firindan cikarilip sogumaya birakilir ve bir cm kalinliginda dilimlenir , tekrar tepsiye dizilip firin ayari cok hafif dusurulmus sekliyle 30 dk. daha pisirilir .Ustleri iyice kizarinca firindan alinip sogumaya birakilir kapali kaplarda muhafaza edilir .Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder