19 Temmuz 2008 Cumartesi

Portakalli Cevizli Biscotti' ler



Biscotti Italyan'lara ait bir kurabiye tatli cesidi , italyanca cifte kavrulmus , iki kere firinlanmis manasina geliyormus .

Malzemeler:

70 gr. yumusak tereyagi

Bir su brd. seker

Bir tk. kabartma tozu

Bir pk vanilya

Bir su brd. ceviz

Bir portakal kabugu rendesi

Iki yemek kasigi portakal suyu

iki yumurta

bir cimdik tuz

Tarif:

Un , kabartma tozu vanilya elenerek derin bir kaba alinir sonra diger malzemeler konularak yogurulur sonra hafif unlanmis tezgahta yuvarlayip uzerine tozseker ve cekilmis ceviz serpilir yagli tepsiye konulur ve onceden isitilmis firinda 30 dk . pisirilir.Uzeri hafif kizarinca firindan cikarilip sogumaya birakilir ve bir cm kalinliginda dilimlenir , tekrar tepsiye dizilip firin ayari cok hafif dusurulmus sekliyle 30 dk. daha pisirilir .Ustleri iyice kizarinca firindan alinip sogumaya birakilir kapali kaplarda muhafaza edilir .Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: