



Malzemeler:
4 su brd. un
Bir su brd. sut
3 yumurta (birinin sarisi ustune)
Bir su brd seker
Bir su brd.siviyag
Iki yemek kasigi (silme) kuru maya
ic malzemesi:
Bir su brd. dovulmus ceviz
Bir su brd. kadar seker
Yufkalari yaglamak icin bir cay brd siviyag
Tarif:
Maya ve ilik sut karistirilir sonra diger malzemelerle kulak memesi kivaminda bir hamur elde edilir ve ustu kapatilip mayalanmaya birakilir .Hamurdan portakal buyuklugunde bezeler alinir ve yufka gibi acilir yufkalar siviyag ile yaglanir ve uzerine sekerli ceviz karisimindan serpilir, yufka oklavaya sarilir ve oklava icinden cekilir 4-5 cm. genisliginde kesilerek yaglanmis tepsiye dizilir , uzerine yumurta sarisi surulmus nokullar sicak firinda 30 dk kadar pisirilir .Afiyet olsun..
4 yorum:
Merhaba,
Ellerinize sağlık nefis görünüyor nokullar.Çok sevdiğim bu lezzeti ben de denemiş ve tam olarak istediğim lezzeti yakalayamamıştım:)))
sevgiler...
Tesekkurler sevgili ab-i hayat, benim sansima ilk deneyisimde cok lezzetli oldular , bana serbetsiz baklavayi andirdi gevrek hos bi tatli , sevgiyle..
Canim, Nokul, Samsun, Bafra bu kelimeleri gormek beni heyecanlandirdi. Bir Samsunlu olarak hic deneyemedim nokulu ama bizimkiler cok yapar dedigin gibi bayramlarda ozellikle. COk sevindim tarifi vermene, ellerine saglik. Iste gercek asci dedigin boyle olur, yorelerden bi haber olmaz :))- Pelin
Pelincim ne guzel sozler soylemissin tesekkurler , gercektende harika bir tatliniz var ben cok begendim cerez gibi yeniyor , Turk mutfagi iste ne diyim..
Yorum Gönder